Олександра Володарського випустили на свободу

22 Липня 2011
7134
22 Липня 2011
19:45

Олександра Володарського випустили на свободу

7134
Олександра Володарського випустили на свободу

Український художник і блогер Олександр Володарський звільнений з виправного центра, де він відбував покарання за імітацію статеву акту біля Верховної Ради. Про це із посиланням на  Газета.Ру повідомляє «Українська правда».

 

"...воля!" - написав Володарский у своєму Twitter.

 

Володарський відбував термін за статтею «Хуліганство,вчинене групою осіб». Він звільнений умовно-достроково.

 

Нагадаємо, у ході художньої акції оголені Володарський і одна з його подруг імітували статевий акт, протестуючи проти дій української комісії з моралі.

 

Журналістський рух «Стоп цензурі!» висловив занепокоєння фактами кримінального переслідування митця-перформера Олександра Володарського.

 

Нагадаємо, Олександра Володарського затримали 2 листопада 2009 року. У вересні 2010 року суд визнав його винним у хуліганстві, вчиненому групою осіб (ст. 296 ч. 2 Кримінального кодексу України), і прийняв рішення про обмеження волі строком на один рік, зарахувавши й термін перебування в СІЗО. Однак вирок не набув чинності, оскільки були подані апеляції. Обвинувачення подавало апеляційну скаргу з проханням визначити покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, а захист апелював про виправдання. Наприкінці грудня 2010 року апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг.

 

1 березня 2011-го Володарський на рік вирушив до виправної колонії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7134
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
4661 дн. тому
Если посмотреть по сути, то этот так называемый художник сел абсолютно заслуженно. Так как абсолютно сознательно пошел на совершение уголовно-наказуемого деяния. Кто бы из так называемых "журналистов" всяких самопровозглашенных пи-ар движений чтобы не думал. Было совершенно злостное хулиганство с особым ценизмом по отношению к общепринятым моральным нормам общества. И это совершенно беспорный факт. Все те, кто думает иначе могут сношаться у себя дома при закрытх окнах. А не выставлять свои половые органы перед зданием государственной власти. Так может делать только человек с больной надломленной психикой. А поддерживать его могут или ему подобные или те, кому нужна "сенсация" (в основном это могут быть только журналисты с низким профессиональным статусом и собственными моральными качествами).
ѱ-log
4662 дн. тому
Добре, що його випустили. Але імітувати (?) статевий акт треба зовсім інакше. Поставив би розкладачку, застелив, ліг із своєю дамою у відповідну позу й накрився ковдрою. І хай тоді всі фотокори висвітлюють цей акт протесту на сторінках своїх видань. А то в нього вийшло якось не дуже по-людському та ще й нашвидкуруч. Добре, хоч дама не постраждала...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду