detector.media
22.07.2011 19:45
Олександра Володарського випустили на свободу

Український художник і блогер Олександр Володарський звільнений з виправного центра, де він відбував покарання за імітацію статеву акту біля Верховної Ради. Про це із посиланням на  Газета.Ру повідомляє «Українська правда».

 

"...воля!" - написав Володарский у своєму Twitter.

 

Володарський відбував термін за статтею «Хуліганство,вчинене групою осіб». Він звільнений умовно-достроково.

 

Нагадаємо, у ході художньої акції оголені Володарський і одна з його подруг імітували статевий акт, протестуючи проти дій української комісії з моралі.

 

Журналістський рух «Стоп цензурі!» висловив занепокоєння фактами кримінального переслідування митця-перформера Олександра Володарського.

 

Нагадаємо, Олександра Володарського затримали 2 листопада 2009 року. У вересні 2010 року суд визнав його винним у хуліганстві, вчиненому групою осіб (ст. 296 ч. 2 Кримінального кодексу України), і прийняв рішення про обмеження волі строком на один рік, зарахувавши й термін перебування в СІЗО. Однак вирок не набув чинності, оскільки були подані апеляції. Обвинувачення подавало апеляційну скаргу з проханням визначити покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, а захист апелював про виправдання. Наприкінці грудня 2010 року апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг.

 

1 березня 2011-го Володарський на рік вирушив до виправної колонії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY