«Ворог преси» №1 хоче почути конкретні приклади порушень свободи слова й обіцяє відреагувати на них

4 Травня 2011
20463
4 Травня 2011
14:33

«Ворог преси» №1 хоче почути конкретні приклади порушень свободи слова й обіцяє відреагувати на них

20463
«Ворог преси» №1 хоче почути конкретні приклади порушень свободи слова й обіцяє відреагувати на них

Президент України Віктор Янукович закликає журналістів навести конкретні приклади порушень в державі свободи слова й обіцяє відреагувати на них. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції, пише УНІАН.

 

«Це вам, журналісти, судити. Якщо так, наведіть приклади. Я людина конкретна, скажіть, де ви бачите ці утиски з боку влади. Якщо вони є - ми будемо вживати заходи», - сказав пан Янукович.

 

Він зазначив, що хоче «чесної і професійної розмови з журналістами з цього приводу». Президент запевнив, що є прихильником того, щоб журналісти працювали вільно, а преса була завжди незалежною, але об'єктивною.

 

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович очолив щорічний рейтинг «Вороги преси», підсумки якого 3 травня, з нагоди Всесвітнього дня свободи преси підбили Інститут масової інформації та Київська незалежна медіа-профспілка. За даними КНМП, протягом 2010 року президентська охорона неодноразово перешкоджала журналістам виконувати їхні професійні обов'язки, з ефірів знімалися сюжети з критикою глави держави, а під час виборчих перегонів працівники медіа зазнавали перешкоджання своїй законній діяльності з боку членів виборчих комісій. Загалом в антирейтингу зафіксовано 12 випадків порушення прав журналістів з боку Адміністрації президента.

 

За версією Національної спілки журналістів України рейтинг ворогів преси очолив народний депутат України Ян Табачник, через виступ про журналістів-холуїв в ефірі програми «Честь имею пригласить» телеканалу КРТ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20463
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
андрій
4744 дн. тому
Реакція на всі компромати журналістів з боку влади нульові . Журналісти пишуть, а щоб влада читала те що пишуть ЖУРНАЛІСТИ, то не видно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду