detector.media
04.05.2011 14:33
«Ворог преси» №1 хоче почути конкретні приклади порушень свободи слова й обіцяє відреагувати на них

Президент України Віктор Янукович закликає журналістів навести конкретні приклади порушень в державі свободи слова й обіцяє відреагувати на них. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції, пише УНІАН.

 

«Це вам, журналісти, судити. Якщо так, наведіть приклади. Я людина конкретна, скажіть, де ви бачите ці утиски з боку влади. Якщо вони є - ми будемо вживати заходи», - сказав пан Янукович.

 

Він зазначив, що хоче «чесної і професійної розмови з журналістами з цього приводу». Президент запевнив, що є прихильником того, щоб журналісти працювали вільно, а преса була завжди незалежною, але об'єктивною.

 

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович очолив щорічний рейтинг «Вороги преси», підсумки якого 3 травня, з нагоди Всесвітнього дня свободи преси підбили Інститут масової інформації та Київська незалежна медіа-профспілка. За даними КНМП, протягом 2010 року президентська охорона неодноразово перешкоджала журналістам виконувати їхні професійні обов'язки, з ефірів знімалися сюжети з критикою глави держави, а під час виборчих перегонів працівники медіа зазнавали перешкоджання своїй законній діяльності з боку членів виборчих комісій. Загалом в антирейтингу зафіксовано 12 випадків порушення прав журналістів з боку Адміністрації президента.

 

За версією Національної спілки журналістів України рейтинг ворогів преси очолив народний депутат України Ян Табачник, через виступ про журналістів-холуїв в ефірі програми «Честь имею пригласить» телеканалу КРТ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY