У Білорусі арештували журналіста польського видання Gazeta Wyborcza

7 Квітня 2011
15804
7 Квітня 2011
11:52

У Білорусі арештували журналіста польського видання Gazeta Wyborcza

15804
У Білорусі арештували журналіста польського видання Gazeta Wyborcza

У Білорусі заарештовано кореспондента польського видання Gazeta Wyborcza Анджея Почобута (Andrzej Poczobut). Про це повідомляє «Український тиждень» із посиланням на Gazeta Wyborcza.

 

Як зазначається, влада Білорусії не хотіла дозволити журналістові взяти участь у телемості з європарламентарями, під час якого пан Анджей мав розповісти про репресії в сусідній країні: «КДБ стежило за мною ще в середу, коли я прямував з Гродно до Мінська. Спершу мене затримали і заборонили виїжджати з Гродно, а після моєї відмови - пред'явили ордер на арешт», - повідомив Анджей Почобут після арешту.

 

Наразі журналіст і досі знаходиться під вартою.

 

Зазначимо, 29 березня проти Почобута прокуратура порушила кримінальну страву за статтею про образу президента Білорусі. Раніше Почобут уже був заарештований в Мінську під час протестів проти фальсифікації результатів виборів 19 грудня 2010 року.

 

Нагадаємо, 19 грудня 2010 року у Мінську міліція жорстоко придушила акції протесту опозиції, заарештувавши близько 1000 осіб. США та ЄС ввели обмежувальні заходи щодо білоруського керівництва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15804
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду