detector.media
07.04.2011 11:52
У Білорусі арештували журналіста польського видання Gazeta Wyborcza

У Білорусі заарештовано кореспондента польського видання Gazeta Wyborcza Анджея Почобута (Andrzej Poczobut). Про це повідомляє «Український тиждень» із посиланням на Gazeta Wyborcza.

 

Як зазначається, влада Білорусії не хотіла дозволити журналістові взяти участь у телемості з європарламентарями, під час якого пан Анджей мав розповісти про репресії в сусідній країні: «КДБ стежило за мною ще в середу, коли я прямував з Гродно до Мінська. Спершу мене затримали і заборонили виїжджати з Гродно, а після моєї відмови - пред'явили ордер на арешт», - повідомив Анджей Почобут після арешту.

 

Наразі журналіст і досі знаходиться під вартою.

 

Зазначимо, 29 березня проти Почобута прокуратура порушила кримінальну страву за статтею про образу президента Білорусі. Раніше Почобут уже був заарештований в Мінську під час протестів проти фальсифікації результатів виборів 19 грудня 2010 року.

 

Нагадаємо, 19 грудня 2010 року у Мінську міліція жорстоко придушила акції протесту опозиції, заарештувавши близько 1000 осіб. США та ЄС ввели обмежувальні заходи щодо білоруського керівництва.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY