Томенко: Якщо телеканали не припинять давати пряму рекламу алкоголю вдень, ми вводитимемо жорсткіші заборони

5 Листопада 2010
4708
5 Листопада 2010
17:00

Томенко: Якщо телеканали не припинять давати пряму рекламу алкоголю вдень, ми вводитимемо жорсткіші заборони

4708
Томенко: Якщо телеканали не припинять давати пряму рекламу алкоголю вдень, ми вводитимемо жорсткіші заборони

На українських телеканалах знову з'явилася пряма реклама алкогольних напоїв у денний час, зазначив віце-спікер парламенту Микола Томенко під час брифінгу у Верховній Раді з нагоди утворення міжфракційної депутатської групи «Здорова і спортивна Україна».

 

 «На телеканалах почали озвучувати алкогольні бренди. Вносячи зміни до закону "Про рекламу", ми пішли на компроміс і погодилися, що бренди залишаються як спонсори різних заходів, але будуть просто писатися, а не озвучуватися. Фактично зараз відновлена пряма реклама вдень, я думаю, що ми будемо змушені посилювати заборони. Нам треба всіх змусити виконувати діючий закон», - сказав Микола Томенко.

 

Томенко вважає, що з алкоголем і тютюном все треба робити поетапно. По-перше, треба всіх змусити виконувати діючий закон, зокрема закон про обмеження тютюнопаління в громадських місцях, який фактично не виконується. По-друге, провадити подальшу законотворчу роботу.

 

На його думку, тютюнові компанії можуть виступати спонсорами деяких дорослих заходів. «Це буде як компенсація за злочини перед людством. Тютюнові компанії очевидно можуть виступати спонсорами деяких дорослих заходів. Єдине я категорично проти того, щоб вони виступали спонсорами дитячих заходів. Це я вважаю цинізмом. А коли йдеться про якісь розважальні заходи, то тут я не бачу страху, коли дорослі люди проводять свій захід, де спонсорами виступають алкогольні або тютюнові компанії», - сказав Микола Томенко.

 

Народний депутат, член фракції Партії регіонів Віктор Корж зазначив, що одним з перших кроків нового депутатського об'єднання «Здорова і спортивна Україна» буде колективне звернення до міністра МВС і Генпрокурора щодо виконання закону «Про рекламу».

 

Нагадаємо, що Микола Томенко виступає також за заборону прямої реклами пива на телебаченні.

 

Як відомо, пряма реклама алкогольних напоїв на телебаченні дозволена з 23:00 до 6:00.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4708
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
4940 дн. тому
на кону ліцензія телеканалів - або платять штрафи за рецидивне порушення цієї норми (а сума штрафів уже перевищує вартість самих каналів), або повертають ліцензію і припиняють мовлення примусово із забороною створювати і очолювати інші телеканали.
micka
4940 дн. тому
ідіоти, не треба нічого жорсткішого вводити. ви якби хотіли , то давно би вже подали в суд і пороздягали до майтків УСІ найбільші телеканали. тому що алкоголь по діючому закону про рекламу не може бути спонсором новин, а спортивні новини - це також НОВИНИ. і спорт у нас спонсорується алкоголем зранку до ночі. скільки медових хатинок за відкупні хабарі на цьому збудували! уууу! вогнем і мечем палити дощенту! укрополітики можуть тільки пиз*іти 19 років, поки їх на вили не піднімуть...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду