Герман сказала, що Мартан прибув в Україну на її особисте запрошення, а з «Репортерами без кордонів» вона зустрінеться окремо

1 Липня 2010
5404
1 Липня 2010
13:58

Герман сказала, що Мартан прибув в Україну на її особисте запрошення, а з «Репортерами без кордонів» вона зустрінеться окремо

5404
Герман сказала, що Мартан прибув в Україну на її особисте запрошення, а з «Репортерами без кордонів» вона зустрінеться окремо

Герман сказала, що юрист Жан Мартан, якого учора вона представила на брифінгу в Адміністрації президента як медіаексперта «Репортерів без кордонів», прибув в Україну на її особисте запрошення. Так заступник голови Адміністрації президента України прокоментувала заяву Ельзи Відаль, керівника Європейського відділу міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів», щодо того, що організація не вповноважували пана Мартана відвідувати Україну і надавати свої публічні оцінки стану свободи слова.

 

«Жан Мартан прибув в Україну не для того, щоб давати оцінки свободи слова, а щоб допомогти мені консультаціями у справі створення в Україні громадського телебачення, у справі побудови інституцій, які б захищали журналістів, впровадження в Україні європейського досвіду щодо свободи медій. Жан Мартан дав згоду на нашу співпрацю в майбутньому і я вже написала відповідного листа про це в організацію "Репортери без кордонів"», - сказала пані Ганна.

 

Також вона підтвердила, що запрошувала до України офіційну делегацію «Репортерів без кордонів», проте водночас висловила подив, що дату, на яку «Репортери» спланували свій візит - 19 - 21 липня, ті визначили самостійно, не узгодивши її з приймаючою стороною.

 

«На жаль, я дізналась про це з преси. Але проблема в тому, що у другій половині липня президент України перебуватиме у відпустці», - пояснила Герман і сказала, що дата офіційного візиту «Репортерів без кордонів» ще узгоджуватиметься.

 

Як відомо, в середу заступник голови Адміністрації президента Ганни Герман провела спільний брифінг з Мартаном щодо демократії в Україні. Вона представила Мартана як «медіа-експерта організації "Репортери без кордонів"» і повідомила про його залучення до розробки законопроекту про створення в Україні громадського телебачення.

 

У зв'язку з публічним виступом пана Мартана на пресовому заході в АП України, Ельза Відаль зробила офіційну заяву, що «Репортери без кордонів» заявляють, що не відправляли свого представника в Україну, і не вповноважували його давати оцінку ситуації зі свободою слова в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5404
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду