Янукович пообіцяв учасникам руху «Стоп цензурі!» обов’язково розслідувати всі факти цензури

4 Червня 2010
16977
4 Червня 2010
12:46

Янукович пообіцяв учасникам руху «Стоп цензурі!» обов’язково розслідувати всі факти цензури

16977
Янукович пообіцяв учасникам руху «Стоп цензурі!» обов’язково розслідувати всі факти цензури

Президент України Віктор Янукович пообіцяв учасникам руху «Стоп цензурі!» обов'язково розслідувати факти цензури, коли йому їх нададуть. Про це він сказав на прес-конференції з нагоди 100 днів перебування при владі, відповідаючи на запитання журналістки «Вікон-новин» каналу СТБ Наталі Соколенко.

 

Наталя Соколенко, яка другою ставила запитання президенту (право першого запитання віддали регіональним журналістам), сказала: «Пане президенте, у мене є дещо для вас від журналістського руху "Стоп цензурі!". Це рух організовано приблизно три-чотири тижні тому у відповідь на утиски свободи слова, що спостерігалися і протягом вашого правління, і протягом півроку перед виборами. Факти цензури ми виклали у відкритих листах, які зробили великий резонанс не тільки в Україні, а й світі. Особистої вашої реакції ми не чули. А для нас це дуже важливо. Ви є гарантом Конституції, ви є гарантом свободи слова. Скажіть, будь ласка, що зараз, на вашу думку, відбувається зі свободою слова в Україні?».

 

У відповідь Віктор Янукович зазначив, що він з журналістами - однодумець. «Ви стоїте зараз у цій футболці і ви запрошуєте мене бути разом з вами - це вже говорить про те, що ми з вами однодумці, на вас ніхто не тисне і не буде тиснути. Я хотів би з вами співпрацювати і разом з вами шукати шляхи викорінення утисків свободи слова. Якщо є такі приклади конкретні, я готовий разом з вами бути поруч і підтримувати цей рух», - сказав президент.

 

На уточнююче запитання Наталі Соколенко, чи може президент гарантувати, що буде розслідування по вже викладених фактах, він відповів: «Якщо вони є, я хотів би їх побачити - буде відповідне доручення відповідним органам. І вони будуть розслідувані. Обов'язково».

 

Що ж до початку старту цієї роботи, про що також уточнила журналістка, Віктор Янукович зазначив: «Старт цієї роботи буде як тільки ми отримаємо від вас цю інформацію».

 

Після цього журналісти передали Вікторові Януковичу заяву громадського руху «Стоп цензурі!» з близько 600 підписами журналістів, громадян і громадських організацій. У цей час із залу почулася репліка анонімної журналістки: «Виктор Федорович, а вы не хотите маечку примерить? Вам подойдет», яка була залишена від відповіді.

 

На початку прес-конференції у своєму вступному слові президент також заявив, що його влада буде «будувати сам дім, у якому будуть вікна, а вікна - це свобода слова та інформації». «Тому я бажаю, щоб ці вікна завжди були чистими і прозорими. Щоб ми бачили через ці вікна весь світ і нас також бачив весь світ», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16977
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду