У справі Гримчака і Парубія прокуратура допитала журналістів

19 Травня 2010
19584
19 Травня 2010
13:07

У справі Гримчака і Парубія прокуратура допитала журналістів

19584
У справі Гримчака і Парубія прокуратура допитала журналістів

У справі народних депутатів Юрія Гримчака та Андрія Парубія Прокуратура міста Києва допитала в якості свідків журналістів. Про це йдеться в поданні прокуратури до Верховної Ради України на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Юрія Гримчака, оприлюдненому «Народною самообороною».

 

У документі слідчий прокуратури Нечвоглод О. А. наводить свідчення журналістів Едуарда Ганішевського і Наталії Ковачевич (ТРК «Україна»), журналістки Тетяни Пруднікової й оператора Дмитра Шиповського (ICTV), фотографа УНІАНу Володимира Гонтаря, журналістки Ірини Павлинок (Демченко) й операторів Валерія Ситюка і Вадима Верби («1+1»).

 

З них усіх лише оператор «1+1» Валерій Ситюк повідомив, що в той час, коли спікер почав приводити народних обранців до присяги, біля місць, які займали депутати від фракції БЮТ, народний депутат Гримчак присів та під прапором підпалив димову шашку, яку там же й залишив, - це оператор зняв крупним планом. Решта представників медіа відзначили, що не бачили, хто підпалював димові шашки через значну задимленість у сесійній залі.

 

Окрім цього, слідчий вивчив 11 відеозаписів подій 27 квітня у Верховній Раді, наданих українськими телеканалами.

 

Наводимо витяги з документу:

 

«Допитаний як свідок оператор телекомпанії «1+1 продакшн» Ситюк В. А. повідомив, що 27.04.10 в той час, коли спікер почав приводити народних обранців до присяги, біля місць, які займали депутати від фракції БЮТ, народний депутат Гримчак Ю. М. присів та під прапором підпалив димову шашку, яку там же й залишив. Дану подію він зняв крупним планом. З часом у двох місцях сесійного залу виникло ще два осередки задимлення.

 

Допитані як свідки Ганішевський Е. М., Ковачевич Н. Г., Шиповський Д. В., Пруднікова Т. О., Гонтар В. І. - журналісти, які були присутні 27.04.10 на пленарному засіданні Верховної Ради, вказали на той факт, що у залі засідань Верховної Ради було підпалено три димові шашки, однак у зв'язку із значною задимленістю, вони не бачили, хто саме їх підпалював.

 

Допитані як свідки журналіст студії «1+1» Демченко І. О. та оператор телекомпанії «1+1 продакшн» Верба В. В. повідомили, що 27.04.10 в приміщенні сесійної зали Верховної Ради бачили, як з-під прапору, що накривав сектор фракції БЮТ, пішов дим. З часом вони побачили, що в сесійному залі ближче до першого сектору фракції НУ-НС з'явилось ще один осередок задимлення.

 

Крім того, вина народного депутата Гримчака Ю. М. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 344 КК України, підтверджується протоколами огляду від 03.05.10, 04.05.10 та 06.05.10 оптичних носіїв інформації у кількості 11 штук, наданих телерадіокомпаніями України».

 

Як повідомляла ТК, 28 квітня Прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу через події у Верховній Раді 27 квітня і попросила ЗМІ нести їй фото- та відеодокази хуліганства депутатів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19584
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ландо
5111 дн. тому
Прокурор, ты дурак! Сорри...
Прокурор
5111 дн. тому
Ситюк! А ти раптом не бачив, як банда здала Україну? Бережи плівки, які знадобляться для процесу над зрадниками Держави!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду