Герман запросила в Україну генсека «Репортерів без кордонів»

29 Квітня 2010
21932
29 Квітня 2010
14:30

Герман запросила в Україну генсека «Репортерів без кордонів»

21932
Герман запросила в Україну генсека «Репортерів без кордонів»

Заступник глави адміністрації Президента України Ганна Герман відповіла на відкритий лист міжнародної організації «Репортерів без кордонів» до Віктора Януковича щодо порушень прав журналістів в Україні.

 

У тексті свого звернення пані Герман дякує організації за «скрупульозну увагу до проблем» які для неї «є надзвичайно близькими» і запрошує генерального секретаря Жана-Франсуа Жюйара відвідати Україну.

 

«Хочу особливо підкреслити, що Президент України Віктор Янукович глибоко розуміє і підтримує процес подальшого розвитку свободи слова в Україні. Саме зусиллями Президента робиться зараз багато для того, щоб Перший національний телеканал проводив підготовку для того, щоб у близькій перспективі стати Громадським. Президент також підтримує ідею створення Громадського радіо», - зазначила Ганна Герман.

 

Щодо вказаного у листі «Репортерів без кордонів» факту недопущення чималої кількості журналістів до прес-конференції за участі президентів України і Росії, що відбулася 21 квітня у Харкові, вона пояснила:

 

«У форматах міжнародних зустрічей, на прес-конференціях, в яких бере участь не лише Глава нашої держави, але і керівники інших держав, бувають обмеження в кількості журналістів, які можуть розміститися в залі, де відбувається подія.   Приклад з Харковом тут є дуже показовим. Дія відбувалася у залі, де Президенти Росії та України підписували міждержавні угоди. Зала в приміщенні Харківської облдержадміністрації була розрахована на те, що можна було розмістити усього 142 журналісти. Таким чином, 79 місць було віддано українським журналістам і 63 - російським».

 

Як писала ТК, тоді спілкуванням глав держав представники медіа слідкували з окремого приміщення і не мали можливості поставити запитання.

 

«Присутність півтораста журналістів дає підстави говорити про досить широке представництво медій на цьому заході, - відзначила заступник глави адміністрації Президента. -   Прес-секретар Харківської облдержадміністрації також дала можливість побувати на цій конференції   тележурналістам та представникам західних інформаційних агентств а також українських агентств. При цьому не змогли потрапити на прес-конференцію усі бажаючі журналісти. Це прикро, мені щиро жаль, що так сталося , але таке буває і в інших країнах старих демократій, коли до Президента не всі бажаючі журналісти мають змогу потрапити. До слова, кореспондент «Франс-прес» була на даній прес-конференції».

 

Резюмуючи, пані Герман зазначила, що не може оцінювати харківську ситуацію, як таку, що має щось спільного з жорсткою оцінкою про нібито утиски свободи слова в Україні.

 

У жорсткості вона звинуватила опозицію:

 

«Звичайно, українській опозиції хотілося б, щоб нова влада чинила тиск на пресу. Звичайно, опозиція видає бажане за дійсне і намагається перекручувати факти і подавати їх через журналістів, які тісно співпрацюють з опозиційними штабами, до відома "Репортерів без кордонів"».

 

З вовним текстом листа Ганни Герман можна ознайомитися тут.

 

Як повідомляла ТК, напередодні, 28 квітня, представники «Репортерів без кордонів» спрямували відкритого листа до Віктора Януковича. У зверненні за підписом Жана-Франсуа Жюйара, вони висловили занепокоєння щодо різниці між висловленими твердженнями главою держави під час виступу на Парламентській асамблеї Ради Європи і реальною ситуацією зі свободою слова в Україні.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21932
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Liberty
5110 дн. тому
Из-за таких какашек в луивиттонах, как твоя багиня,jew, с какашками губскими, лозинскими, с пропало все и увольнениями журналистов,педофилами в заимозачете, грппозными истериями ради рейтинга и многим другим, мы и не имеем действенной оппзиции. Ешь свое говно с аппетитом и помни, как твоя багиня хотела избрать Яника президентом в парламенте, хихикала с Путиным и молчала, когда Россия развязала войну на Кавказе.
Jew
5110 дн. тому
Liberty // 29.04.2010 19:21:5 из за таких говноедов как Liberty говноедка ганя строит журиков как лошадей вряд для выезда своег олигофрена янека.... такие дела "свобода" в лапках
Liberty
5110 дн. тому
jew, твоя багиня не краще. Напевно кучмістські тампакси піховшек і джангиров сімволизують свободу слова нової влади)Браво, Ганно Миклаївна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jew
5110 дн. тому
старая гэбэшница ганя жоот
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду