Нацрада призначила позапланову перевірку «Волі» та винесла попередження Львівській ОДТРК

14 Квітня 2010
18255
14 Квітня 2010
16:33

Нацрада призначила позапланову перевірку «Волі» та винесла попередження Львівській ОДТРК

18255
Нацрада призначила позапланову перевірку «Волі» та винесла попередження Львівській ОДТРК

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 квітня призначила позапланову перевірку київського кабельного оператора ТОВ «Воля-кабель».

 

Як пояснив на брифінгу голова Нацради Володимир Манжосов, причиною стали звернення громадян до Нацради зі скаргами на «Волю», а також лист Антимонопольного комітету України. За інформацією заступника голови Нацради Лариси Мудрак, до Нацради надійшли 8 письмових скарг та численні усні телефонні звернення. Перевірка буде проведена в найкоротший термін - протягом двох тижнів.

 

Нагадаємо, тиждень тому АМКУ порекомендував Національній раді забезпечити належний контроль за погодженням ТОВ «Воля-Кабель» змін до характеристик послуг кабельного телебачення з абонентами.

 

Також на засіданні 14 квітня Нацрада розглянула результати планової перевірки Львівської ОДТРК, за результатами якої винесла попередження компанії. Проведена 1 січня перевірка зафіксувала демонстрацію фільмів без відповідних прав та численні порушення закону «Про рекламу»: інформація з ознаками реклами без відповідної ідентифікації, неналежне відокремлення роликів, перевищення рекламної квоти тощо.

 

Як пояснив ТК член Нацради Віктор Понеділко, перевірка зафіксувала трансляцію в час, який за ліцензією відведений Львівській ОДТРК, програм «УТ-Захід», тобто фактичну суборенду каналу, що заборонено законом. Із цим, за його словами, і пов'язані всі виявлені порушення.

 

Слова Віктора Понеділка підтвердив на засіданні представник Львівської ОДТРК, який на запитання членів Нацради, відповів, що «УТ-Захід» транслюється на каналі Львівської ОДТРК з 21:00 до 23:45. Як відомо, за ліцензією цей час належить державній телекомпанії і, власне, намагання комерційного мовника стати в прайм-тайм спричинило силовий конфлікт на львівському каналі у листопаді 2009 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18255
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Q
5125 дн. тому
це не перший випадок джинси про Волю на ОДТК - представники нацради напевно погано моніторять регіони
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду