detector.media
14.04.2010 16:33
Нацрада призначила позапланову перевірку «Волі» та винесла попередження Львівській ОДТРК

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 квітня призначила позапланову перевірку київського кабельного оператора ТОВ «Воля-кабель».

 

Як пояснив на брифінгу голова Нацради Володимир Манжосов, причиною стали звернення громадян до Нацради зі скаргами на «Волю», а також лист Антимонопольного комітету України. За інформацією заступника голови Нацради Лариси Мудрак, до Нацради надійшли 8 письмових скарг та численні усні телефонні звернення. Перевірка буде проведена в найкоротший термін - протягом двох тижнів.

 

Нагадаємо, тиждень тому АМКУ порекомендував Національній раді забезпечити належний контроль за погодженням ТОВ «Воля-Кабель» змін до характеристик послуг кабельного телебачення з абонентами.

 

Також на засіданні 14 квітня Нацрада розглянула результати планової перевірки Львівської ОДТРК, за результатами якої винесла попередження компанії. Проведена 1 січня перевірка зафіксувала демонстрацію фільмів без відповідних прав та численні порушення закону «Про рекламу»: інформація з ознаками реклами без відповідної ідентифікації, неналежне відокремлення роликів, перевищення рекламної квоти тощо.

 

Як пояснив ТК член Нацради Віктор Понеділко, перевірка зафіксувала трансляцію в час, який за ліцензією відведений Львівській ОДТРК, програм «УТ-Захід», тобто фактичну суборенду каналу, що заборонено законом. Із цим, за його словами, і пов'язані всі виявлені порушення.

 

Слова Віктора Понеділка підтвердив на засіданні представник Львівської ОДТРК, який на запитання членів Нацради, відповів, що «УТ-Захід» транслюється на каналі Львівської ОДТРК з 21:00 до 23:45. Як відомо, за ліцензією цей час належить державній телекомпанії і, власне, намагання комерційного мовника стати в прайм-тайм спричинило силовий конфлікт на львівському каналі у листопаді 2009 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY