Гендиректор запорізького каналу «Алекс» звільнився через тиск власників

30 Березня 2010
10529
30 Березня 2010
15:10

Гендиректор запорізького каналу «Алекс» звільнився через тиск власників

10529
Гендиректор запорізького каналу «Алекс» звільнився через тиск власників

Генеральний директор запорізької телекомпанії  «Алекс» Володимир Кузенко заявляє, що звільнився через втручання власників в «економічну та редакційну політику каналу». Про це йдеться на сайті телекомпанії.

 

У повідомленні зазначено, що власники телекомпанії вдавались до дій, які суперечать статуту  ЗАТ «Телекомпанія "Алекс"» та законодавству України.

 

У коментарях ТК   Володимир Кузенко наголосив, що власники каналу намагались створити керуючу компанію, яка диктувала свої умови щодо фінансової діяльності та  висвітлення тих чи інших подій.

 

«Власник почав нам розповідати, з ким " дружити", а з ким ні. І коли конфлікт сягнув апогею, у власника вистачило розуму підписатись під документом, яким він заборонив керівництву каналу укладати будь-яку угоду без письмової згоди з ним і витрачати кошти без письмового узгодження з ним особисто», - сказав Кузенко.

 

Така позиція власника викликала конфлікт, в результаті якого гендиректора було відсторонено від виконання обов'язків «на час перевірки компанії».

 

Однак, за словами Кузенка, статут телекомпанії не передбачає наявність керуючої компанії і містить розділ, де йдеться, що генеральний директор компанії витрачає кошти на свій розсуд.

 

До того ж, як повідомив пан Кузенко, керівна структура - створена власниками  юридично не оформлена: «Я від самого початку говорив, щоб ця структура має бути оформлена законодавчо. Я не хочу бути генеральним директором -  "хлопчиком на побігеньках", я хочу керувати компанією відповідно до статуту з усіма правами та обов'язками. А зараз мені кажуть, що ми зобов'язані заробляти, а витрачатимуть вони».

 

Також Володимир Кузенко надав ТК копю протоколу засідання Наглядової ради ЗАТ "Алекс", де було вирішено"делегувати права здійснення оперативного контролю за фінансово-господарською діяльністю компанії підприємством ТОВ "Мотор-Інтерконс".

 

Як сказав ТК пан Кузенко, власниками телекомпанії є батько й син В'ячеслав та  Олександр Богуслаєви ( В'ячеслав  Богуслаєв генеральний директор АТ «Мотор Січ»).

 

Голова Наглядової ради телекомпанії «Алекс» Михайло Молчанов у коментарях ТК зазначив, що йому не відомі  випадки втручання в економічну та редакційну політику каналу з боку власників. «Він звільнився за власним бажанням. Це його особисті питання та його особиста думка», - зазначив він.

 

На сьогодні обов'язки генерального директора «Алексу» виконує Наталія Маренко.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10529
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ravwandzhamwut
5154 дн. тому
"Гендиректор запорізького каналу «Алекс» заявив, що звільнився через тиск власників" - це точніший заголовок )
O.K.
5154 дн. тому
Mолодчага Кузенко.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду