Президент підписав закон про звільнення кіноіндустрії від податків

16 Березня 2010
20394
16 Березня 2010
16:17

Президент підписав закон про звільнення кіноіндустрії від податків

20394
Президент підписав закон про звільнення кіноіндустрії від податків

Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" та інших законів України щодо підтримки виробництва національних фільмів». Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

Як повідомляла ТК, Верховна Рада ухвалила цей закон 18 лютого 351-м голосом. Він, зокрема, передбачає податкові пільги для української кіноіндустрії до 1 січня 2016 року. Від ПДВ звільняються роботи й послуги з виробництва національних фільмів, їхньої демонстрації, а також демонстрації зарубіжних фільмів, дубльованих українською мовою.

 

Також відповідно до закону для фінансової підтримки національного кінематографу Кабмін створює спеціальний рахунок, на який перераховується збір на розвиток національної кінематографії, і створює спеціальну раду для управління рахунком. Рада, зокрема, матиме повноваження ухвалювати рішення про фінансування національних фільмів, але не більше 50% їхньої вартості. На всі 100% можуть фінансуватися документальні, просвітницькі, анімаційні і дитячі фільми.

 

Як повідомляла ТК, у першому читанні за законопроект Нестора Шуфрича Верховна Рада проголосувала ще 20 березня 2009 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20394
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Карлик Нос
5156 дн. тому
Прекрасно, что это в лесу сдохло, ВР чего-то толкового приняла.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду