Верховна Рада ухвалила закон про звільнення кіноіндустрії від податків

18 Лютого 2010
19518
18 Лютого 2010
18:00

Верховна Рада ухвалила закон про звільнення кіноіндустрії від податків

19518
Верховна Рада ухвалила закон про звільнення кіноіндустрії від податків

18 лютого Верховна Рада України запровадила податкові пільги для української кіноіндустрії, підтримавши в другому читанні і в цілому законопроект про внесення змін до закону «Про кінематографію» та інших законів України щодо підтримки виробництва національних фільмів. За ухвалення закону проголосував 351 народний депутат.

 

Відповідно до закону витрати на підтримку кінематографії в державному та місцевих бюджетах виділяються окремим рядком і є захищеними статтями видатків.

 

Для фінансової підтримки національного кінематографу Кабмін створює спеціальний рахунок, на який перераховується збір на розвиток національної кінематографії.

 

Для управління цим рахунком Кабмін створює спеціальну раду, до складу якої входять 20 осіб: 10 - від уряду і 10 - від національних спілок кінематографістів, письменників, художників, композиторів, театральних діячів.

 

Рада, зокрема, матиме повноваження ухвалювати рішення про фінансування національних фільмів, але не більше 50% їхньої вартості. На всі 100% можуть фінансуватися документальні, просвітницькі, анімаційні і дитячі фільми.

 

Також закон передбачає до 1 січня 2016 року звільнення кінематографу від оподаткування.

 

Зокрема від ПДВ звільняються роботи й послуги з виробництва національних фільмів, їхньої демонстрації, а також демонстрації зарубіжних фільмів, дубльованих українською мовою.

 

Крім цього, виробники національних фільмів звільняються від плати за земельні ділянки, які забезпечують виробництво національних фільмів.

 

Спонсорські кошти, інвестовані у виробництво, розповсюдження і демонстрацію національних фільмів, враховуються при зменшенні податкового зобов'язання спонсорів.

 

Як уже повідомляла ТК, у першому читанні за законопроект Нестора Шуфрича Верховна Рада проголосувала ще 20 березня 2009 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19518
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ваша Маша
5183 дн. тому
Всегда любила Шуфрича, а теперь просто обожаю! Даешь Шуфрича в Президенты! И пусть Украина переплюнет ихниий Голливуд!
Стаханов
5184 дн. тому
Це що за дивна конструкція "спонсорські кошти, інвестовані..."? Спонсорство це спонсорство, а інвестиціїї це інвестиції. Якщо такий весь закон, то це чергова ширма для "своїх", аби легалізувати обкатаний у Росії простий і зручний спосіб відмиву грошей. З чим вас усіх і вітаю!
hg
5184 дн. тому
Как это ни странно, но ненавидимые "свідомой інтелігєнціей" регионалы и эсдеки (которые бывшими не бывают) делают для украинской культуры больше, чем такой целуемый этой интелигенцией в 2004 году Ющ и обожаемая БЮТ.
25
5184 дн. тому
omg законопроект Нестора Шуфрича
savvy
5185 дн. тому
ви читали сам законопроект? там так усе закручено зі змінами в оподаткуванні, що потрібен дешифратор!!!
olegators
5185 дн. тому
Нарешті, мож якось задихає наша "сінема" :-(
Bob
5185 дн. тому
Ураааа !!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду