Суд зобов’язав «CN-Столичные новости» спростувати, що Медведчук причетний до «темників»

25 Лютого 2010
13206
25 Лютого 2010
12:58

Суд зобов’язав «CN-Столичные новости» спростувати, що Медведчук причетний до «темників»

13206
Суд зобов’язав «CN-Столичные новости» спростувати, що Медведчук причетний до  «темників»

Апеляційний суд Києва зобов'язав тижневик «CN-Столичные новости» вибачитись перед Віктором Медведчуком за  «темники» і «злочинну владу», пише «Українська правда».

 

УП посилається на повідомлення прес-служби центру «Правова держава» Медведчука в четвер, 25 лютого, відповідне рішення суд ухвалив 3 лютого цього року.

 

Позов Медведчука стосувався статті під назвою «Мы и они, или Демократия строгого режима», яку тижневик «CN-Столичные новости» надрукував у вересні 2009 (№ 35 (572), і яка також була опублікована в інтернеті.

 

У статті йшлося про Медведчука і його причетність до «злочинного режиму» та «злочинної влади», а також про «нібито незаконне втручання Медведчука у діяльність українських ЗМІ через створення та впровадження так званих "темників"».

 

«Таким чином, у статті фактично здійснено ототожнювання позивача як із явищами, неприйнятними у сучасному демократичному суспільстві, так і буквально із злочинами», - сказано в повідомленні прес-служби «Правової держави».

 

Відтак, Медведчук звернувся до суду з позовом, в якому вимагав визнання оприлюдненої інформації недостовірною та опублікування тижневиком «CN-Столичные новости» спростування.

 

У ході судового розгляду були отримані офіційні дані з МВС, Служби безпеки України, Генпрокуратури, Державної податкової адміністрації України, згідно з якими Медведчук «у жодному із цих відомств не фігурував у якості підозрюваного чи обвинуваченого, і кримінальні справи стосовно нього не порушувалися».

 

18 листопада 2009 року суд задовольнив позов Медведчука, визнавши поширену стосовно нього інформацію недостовірною, зазначає центр «Правова держава». Він зобов'язав «CN-Столичные новости» опублікувати спростування не у вигляді тексту, який запропонував позивач, а тільки резолютивної частини судового рішення.

 

3 лютого 2010 року Апеляційний суд Києва задовольнив позов повністю - визнав інформацію, поширену стосовно Медведчука цим виданням, недостовірною, затвердив текст спростування та зобов'язав «CN-Столичные новости» опублікувати його.

 

Як відомо, темники як державна інформаційна технологія з'явилися на початку 2000 року на каналах, близьких до СДПУ(о), а з приходом Медведчука на посаду голови адміністрації президента Леоніда Кучми поширилися на всі центральні канали.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13206
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Boby
5175 дн. тому
Эт жёлтую газетёнку давно надо было прикрывть. А то печатают бред всякий...
Verder
5175 дн. тому
Наконец суд поставил точку в этом грязном деле. Справедливость восторжествовала и больше никаких ярлыков Медведчуку клеить не станут!
Кот Матроскин
5176 дн. тому
да не одни столичные новости получать должны. команда ющенка хорошо поработала в этой теме. судебных исков не хватит всех на место поставить.
Базаров
5176 дн. тому
а у нас, иначе как через суд, честный человек правды не добьется. Медведчук правильно поступил. другим газетам будет хороший пример.
grenkin
5176 дн. тому
И нечего жалеть Столичные новости. Печатают всякий бред.
Кирсанов
5176 дн. тому
темники придумал не медведчук. это уж точно. просто это был удачный пиар-ход команды майдана.
Гога
5178 дн. тому
Да подумаешь, в то время я был редактором. Да получал пресс-анонсы, да, в них вежливо писали: ПРОСЬБА не реагировать! Но никто меня не притеснял, если я не откликался на просьбу.
Рая
5178 дн. тому
предписание для журналистов по освещению тех или иных тем существовали всегда. и обвинять Медведчука в этом более, чем неуместно.
Вузасянин
5178 дн. тому
Это называется мне неважно, что обо мне говорят за моей спиной, пока обо мне говорят неправду. Медведчук подал в суд и правильно сделал.
варя
5178 дн. тому
ну это вы уже загнули. просто если что пишет журналист, пускай фактами оперирует. а не слухами и сплетнями. чтобы не повторить горький опыт столичных новостей.
Мевланн
5178 дн. тому
Клеветника на том свете за язык вешают. Так что это решение суда - еще цветочки.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду