«Поверхность» хоче отримати від Viasat понад 31 млн гривень компенсації

23 Жовтня 2009
17118
23 Жовтня 2009
16:23

«Поверхность» хоче отримати від Viasat понад 31 млн гривень компенсації

17118
«Поверхность» хоче отримати від Viasat понад 31 млн гривень компенсації

Компанія «Поверхность Спорт-ТВ» вимагає за порушення інтелектуальних прав відшкодування від компанії «Віжн ТБ» (супутниковий оператор Viasat) в розмірі 31 млн 125 тис. грн. Оскільки Господарський суд міста Києва постановив стягти з «Віжн ТБ» лише 8 млн грн. (12800 мінімальних заробітних плат), «Поверхность» подала апеляційну скаргу. Про це ТК повідомив виконавчий директор групи «Поверхность» Вадим Грузин.

 

Нагадаємо, що рішення Господарського суду міста Києва у справі за позовом ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» проти ТОВ «Віжн ТБ» в апеляції оскаржує також відповідач по справі - компанія «Віжн ТБ».

 

«Сума компенсації, яку ми вимагаємо, - максимальна, яку можна відстояти в суді. Але ми вважаємо, що наші збитки ще більші», - сказав ТК Вадим Грузин, не уточнюючи суму збитків. Він пояснив, що вимога максимальної компенсації зумовлена тим, що порушені найменш захищені в Україні права інтелектуальної власності. «Для нас немає сенсу купувати ексклюзивні права за шалені гроші, щоб потім було неможливо ними скористатися», - додав він.

 

Апеляційний суд міста Києва прийняв апеляційну скаргу, і перше засідання відбулося 15 жовтня. Як зазначає Вадим Грузин, представники «Віжн ТБ» подали клопотання про витребування оригіналу договору, укладеного між ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» та УЄФА, оскільки вважають, що «Поверхность» таких прав не має.

 

«Проте, оригінал договору був розглянутий в суді першої інстанції, а до матеріалів справи залучені витяги договору. Доказів же про наявність будь-яких прав на ретрансляцію Ліги чемпіонів "Віжн ТБ" не надано ані суду першої, ані суду апеляційної інстанції», - уточнив він.

 

Як повідомляла ТК, «Віжн ТБ» оскаржує рішення першої інстанції, оскільки воно  ухвалювалося за відсутності їхніх представників. У відповідь на це Вадим Грузин повідомив, що представники «Віжн ТБ» не з'явилися на жодне із судових засідань 13 липня, 27 липня та 7 вересня.

 

До телеканалів ТЕТ і ТРК «Україна» «Поверхность» претензій не має, оскільки вони виконали всі умови УЄФА і «Поверхность Спорт-ТВ». «Вони направили офіційний лист до "Віжн ТБ" з поясненнями, що не мають права транслювати матчі в пакетах платного телебачення», - розповів пан Грузин.

 

Також виконавчий директор групи «Поверхность» наголосив на тому, що дії «Поверхность Спорт-ТВ» направлені на запобігання подібних порушень прав УЄФА під час проведення «Євро-2012» в Україні.

 

Нагадаємо, що про порушення своїх прав «Поверхность» повідомила «Віжн ТБ», а також канали ТЕТ і ТРК «Україна» у листі, зазначивши, що канали, що мають субліцензію на показ матчів Ліги чемпіонів УЄФА в ефірному мовленні, ретранслюють їх через супутникову платформу Viasat. Таким чином порушуються умови угоди з «Поверхностью», яка має ексклюзивні права на трансляцію матчів у пакетах платного телебачення. У червні 2009 року «Поверхность ТВ» звернулася до суду з позовом проти «Віжн ТБ» і у вересні виграла його. У серпні ТРК «Україна» змушена була піти з платформи Viasat.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17118
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду