Моральна комісія просить ICTV показувати «Лесю + Рому» вночі

30 Вересня 2009
13929
30 Вересня 2009
14:54

Моральна комісія просить ICTV показувати «Лесю + Рому» вночі

13929
Моральна комісія просить ICTV показувати «Лесю + Рому» вночі

Національна комісія з питань захисту суспільної моралі на засіданні 30 вересня 2009 року, вирішила, що зміст серій телесеріалу «Леся + Рома», які демонструвалися в ефірі телеканалу ICTV у червні цього року, не відповідає вимогам чинного законодавства і може зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва.

 

Після демонстрації фрагментів декількох серій члени НЕК визнали, що в червневих серіях обговорюються питання присвячені сексуальній тематиці, а в тексті окремих серій вживаються брутальні слова, вислови та жести, які мають образливий характер та вважаються знаками зневажливого ставлення до людини («дура рижа», «ж...па», «с...ка», «б...дь», «долб...б»).

 

Від  телеканалу ICTV виступив генеральний продюсер Михайло Павлов. Він зауважив, що процитовані фрагменти вирвано з контексту (дані вислови фігурують у сюжеті про пограбування банку).

 

«Це ліцензійний продукт, закуплений в Канаді й  адаптований під наші реалії. Він про стосунки між чоловіком і дружиною, а вони, як відомо, не бувають без сексуальних відносин. Хоча, можливо,  й є сім'ї, які не займаються сексом? Але ж розв'язки у кожній серії нормальні, тобто герої приймають нормальні рішення», - додав Михайло Павлов.

 

Коли ж йому закинули, що не варто такі серії показувати о 7-й ранку і в денний час, то він погодився, і зазначив, що телеканал закрив виробництво цього формату.

 

«Можливо, це була велика помилка у боротьбі з конкурентами», - припустив Павлов.

 

Інформація про те, що телеканал припинив виробництво телесеріалу «Леся + Рома», позитивно вплинула на членів НЕК, і вони прийняли пом'якшене рішення: замість звернення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою вжити заходів до усунення порушень закону, вони адресували звернення безпосередньо на телеканал ICTV.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13929
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Серёга
5333 дн. тому
А интересно, когда в рабочее время, глава комиссии на своем фольце туареге, по встречке подъезжает к бювету (который на Кловском около Правэкса), перекрывает на стоянке банка весь проезд, ключает аварийку и идет с двумя пластмассовыми емкостями к бювету за водичкой - это морально..? Жаль что не успел быстро заснять это на видео... А то была бы бомба, главный моралист плюет на ПДД, на других людей, на рабочее время, за которое ему платят.... а тупо идет набирать артезианской водички))
soundmanfm
5333 дн. тому
От чесно! То така лабуда що спокійно дивитись не можливо. Думаю що автори лесі і роми роблять фільми для імбіцилів бо нармальна людина дивитись неможе без садрагания..
Стопудофф
5333 дн. тому
Ця моральна інквізиція вже задовбала. Нах ви позначки на фільми вводили? Є позначка, кому й коли це можна дивитись? Є. Трикутник, а не червоний квадрат. Ще які питання?! Ви б краще заборонили ту російську лабуду, що крутиться денно і нощно по всім каналам і гвалтує свідомість незрівняно більше ніж ромо-лесине "с_ка".
qwerty
5333 дн. тому
Пользуясь логикой НЕК, к порнографии смелой рукой можно причислить заседания ВР, пресс-конференции и собрания с участием Ющенко (там даже слово Ж.... ОПА звучало). давайте начнем оттуда, ведь рыба гниет с головы. Также очень важно, чтобы глава НЕК рассказал: на сколько морально брать взятки, использовать в личных целях и с целью личного обогащения государственные средства и разворовывать инвестиционные государственные фонды, покупая на эти деньги автомобили, квартиры и прочее. Морально ли это или глава НЕК думает, что о его похождениях на прошлых должностях уже все забыли?
Otar Dovzhenko
5333 дн. тому
Хехе :) канали-комашки активно поливають ними ж вирощену м'ясоїдну квітку, яка їх захаває
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду