detector.media
30.09.2009 14:54
Моральна комісія просить ICTV показувати «Лесю + Рому» вночі

Національна комісія з питань захисту суспільної моралі на засіданні 30 вересня 2009 року, вирішила, що зміст серій телесеріалу «Леся + Рома», які демонструвалися в ефірі телеканалу ICTV у червні цього року, не відповідає вимогам чинного законодавства і може зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва.

 

Після демонстрації фрагментів декількох серій члени НЕК визнали, що в червневих серіях обговорюються питання присвячені сексуальній тематиці, а в тексті окремих серій вживаються брутальні слова, вислови та жести, які мають образливий характер та вважаються знаками зневажливого ставлення до людини («дура рижа», «ж...па», «с...ка», «б...дь», «долб...б»).

 

Від  телеканалу ICTV виступив генеральний продюсер Михайло Павлов. Він зауважив, що процитовані фрагменти вирвано з контексту (дані вислови фігурують у сюжеті про пограбування банку).

 

«Це ліцензійний продукт, закуплений в Канаді й  адаптований під наші реалії. Він про стосунки між чоловіком і дружиною, а вони, як відомо, не бувають без сексуальних відносин. Хоча, можливо,  й є сім'ї, які не займаються сексом? Але ж розв'язки у кожній серії нормальні, тобто герої приймають нормальні рішення», - додав Михайло Павлов.

 

Коли ж йому закинули, що не варто такі серії показувати о 7-й ранку і в денний час, то він погодився, і зазначив, що телеканал закрив виробництво цього формату.

 

«Можливо, це була велика помилка у боротьбі з конкурентами», - припустив Павлов.

 

Інформація про те, що телеканал припинив виробництво телесеріалу «Леся + Рома», позитивно вплинула на членів НЕК, і вони прийняли пом'якшене рішення: замість звернення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою вжити заходів до усунення порушень закону, вони адресували звернення безпосередньо на телеканал ICTV.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY