«Відео Інтернешнл» у Лондонському суді вимагає від СМЕ компенсації $58,5 млн

30 Квітня 2009
22878
30 Квітня 2009
09:03

«Відео Інтернешнл» у Лондонському суді вимагає від СМЕ компенсації $58,5 млн

22878
«Відео Інтернешнл» у Лондонському суді вимагає від СМЕ компенсації $58,5 млн

Група «Відео Інтернешнл» у Лондонському міжнародному третейському суді намагається стягнути з компанії Central European Media Enterprises 58,5 мільйонів доларів США за дострокове розірвання контракту між телеканалом «1+1» та сейлз-хаусом «Пріоритет», повідомляє український «КоммерсантЪ».

 

Позов був поданий 18 березня. Слухання в суді ще не розпочалися; з моменту подання позову до першого слухання може минути 2-3 місяці. За регламентом суду його рішення є остаточними і обов'язковими для сторін та мають бути виконані без зволікань.

 

На думку «Відео Інтернешнл», компенсація має дорівнювати рекламній виручці «1+1» за липень - грудень 2008 року. Ця сума, за інформацією газети, майже у 6 разів перевищує щорічні відрахування «ВІ» за обслуговування «1+1». Тим часом СМЕ готова сплатити не більше 4,9 млн. Нагадаємо, на думку компанії, компенсація за дострокове розірвання угоди має бути розрахована за спеціальною формулою - 12% від середньомісячної рекламної виручки плюс 6% від середньомісячних спонсорських надходжень за півроку до завершення контракту, помножені на 6. Враховуючи, що повідомлення про розрив договору канал надіслав 24 грудня, термін дії контракту закінчується 24 березня 2009 року. Відповідно, вважає СМЕ, останніми шістьма місяцями перед припиненням дії контракту вважається проміжок з жовтня 2008 року по березень 2009 року.

 

Співпраця між «ВІ Пріоритет» та «1+1» мала тривати щонайменше до кінця 2011 року. Проте 18 грудня 2008 року телеканал «1+1» оголосив, що з 1 січня продаватиме рекламний час самостійно, для чого створив департамент продажів.  Рекламна виручка «1+1» у 2008 році становила $81,3 млн. У січні-березні рекламні доходи «1+1» впали на 86% - до $2,6 млн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22878
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду