2-5 березня на СТБ - документальний проект Олексія Мустафіна «2004»

17 Лютого 2009
18839
17 Лютого 2009
20:00

2-5 березня на СТБ - документальний проект Олексія Мустафіна «2004»

18839
2-5 березня на СТБ -  документальний проект Олексія Мустафіна «2004»
З 2 по 5 березня телеканал СТБ демонструватиме документальний проект «2004». Автор телевізійного фільму – заступник голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексій Мустафін, режисер – Ярослав Андрущенко. Фільм складається з 4 серій тривалістю 55-60 хвилин кожна. Стрічка демонструватиметься одразу після інформаційної програми «Вікна» о 22:25.
 
Як розповів «ТК» Олексій Мустафін, робота над проектом тривала з квітня 2008 року. «Це фільм про події 2004 року, не лише про помаранчеву революцію. Він починається новорічною ніччю й закінчується нею. Герої – дійові особи тих подій. Єдине, що ми свідомо не брали інтерв’ю в чинних високопосадових політиків, тому у фільмі немає інтерв’ю Віктора Ющенка, Віктора Януковича і Юлії Тимошенко. Ми брали інтерв’ю в людей, причетних до організації кампанії», – пояснив він.
 
Про події 2004-го у фільмі розповідають: від помаранчевого табору - Ірина Геращенко, Тетяна Мокріді, Анатолій Луценко, Давид Жванія, Олександр Третьяков, Олег Рибачук;  від біло-синього - Ганна Герман, В'ячеслав Піховшек і Михайло Погребинський. З точки зору економіки ситуацію оцінюють Олександр Пасхавер і Олексій Плотніков, з точки зору політології – Кость Бондаренко, з точки зору журналістського аналізу – Олександр Мартиненко («Інтерфакс»), Сергій Рахманін («Дзеркало тижня») і Володимир Скачко («Київський телеграф»). У серії, присвяченій міжнародному контексту й організації революційних дій, подані інтерв’ю Александра Квасьнєвського, Пірки Тапіоли (радник Хав’єра Солани), Ар'єна Берквенса (фонд Альфреда Мозера), тогочасного голови СБУ Ігоря Смєшка, Євгена Бистрицького (фонд «Відродження») і Олександра Солонтая (речник «Пори»). «Також ми взяли велике інтерв’ю в Леоніда Кучми», – зазначив пан Мустафін.
 
Автори проекту поставили перед собою три мети. «По-перше, дати можливість дійовим особам розповісти про події. Ми не хотіли, щоб це був дидактичний виклад і нав’язування певної точки зору. Друга мета – показати те, що залишалося за кадром, щоб люди зрозуміли логіку розвитку подій. І третя – показати неміфологізовану версію подій, щоб це був не помаранчевий і не біло-синій погляд на помаранчеву революцію», – зауважив Олексій Мустафін. Він сподівається, що фільм дасть змогу глядачам СТБ переосмислити досвід 2004 року та наступних років.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18839
Коментарі
22
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vlad
5530 дн. тому
А ШАРУ таки не закинули. :(
Vlad
5530 дн. тому
Дуже важко дивитись. Останній Новий Рік, коли привітання Президента було не Американським. - Таке яке багато кому подобалось в тому числі мені. Можливо добре що Янукович не став президентом. Його б тоді не сприйняли. Але зараз. Незнаю, Або Янукович, або Кучма. Іншого небачу. Хай живе Україна, і хай допоможе нам Бог!!!
Vlad
5531 дн. тому
Аааааааа - ми ж просили шаруууу-у-у, всю простинь заплакав. на TV online реєстрація не проходить. PLEEEEEEEEZZZZ !!! ;) ;) ;)
otar
5532 дн. тому
http://tvline.org/ru/tv/?id=7830542&act=tvp&channel=7 перша серія
Vlad
5532 дн. тому
PLEEEEEEEZZZZ!!!!! Закиньте в нет шаруу!!!!!! Plezzz!!! Нухоч серії які вийшли в ефір. :) Ну дуже сподобалось. А всі ті, хто не вірить - се ля ві , ще плівочка з очей і вух не зповзла. Або вам хлопці при нашому БАТЄНЬКІ добре. Я ще тоді казав - цілеспрямоване зомбування. Все було підготовлено. НІ ?! А палатки тоді для чого в травні купляли, а що за лозунги -"до обрання В.А. Ющенка Президентом Укрїни залишилось 30 (, 29, 28, ...) днів".. ? Позорище!!!!
катерина
5532 дн. тому
Не все могут посмотреть фильм вечером. Очень бы хотелось чтобы серии повторялись по утрам или днем. Большая просьба руководству канала делать повторы!!! Фильм очень поучительный и на многие вещи раскрывает глаза.
ИРИНА
5533 дн. тому
ПОСМОТРЕЛА 1-Ю СЕРИЮ. ПОНРАВИЛОСЬ. СПАСИБО СТБ. Я СЧИТАЮ, ЧТО ЭТО ЛУЧШИЙ КАНАЛ.
Morze
5533 дн. тому
Ну НАКОНЕЦ то....
Бібліофілу
5544 дн. тому
А російський спецназ знайшли?
I'm
5544 дн. тому
Ярослав умница) Интересно будет посмотреть его работу.
Бібліофіл
5545 дн. тому
Заінтригували. В анонсі Жванія розповідає. що збиралися мости підривати :))
Франкмасон
5545 дн. тому
А чого у березні?
Українець
5545 дн. тому
Я просто на це не реагую, бо до "хохлобидликів" та інших "...бидликів" не відношуся. І Вам раджу...
Гладач
5545 дн. тому
Українець: Типова "відмазка" Скачка і Ko.! "Всі, хто реагують на хохлобидликів" - є ними. Насправді ж проблема не в слові, а в методичній ненависті Скачка до всього українського, українців, України як держави і про-українських політиків. Це - багаторічний факт. Чи вважає себе Скачко українцем? Ні. А Ви його? Також ні.
Українець
5545 дн. тому
Ви вважаєте себе "хохлобидликом"? А я думав, кого це Скачко має на увазі??...
Календарь
5545 дн. тому
Если фильм начали делать в 2008, то это единственный год, в котором выборов-то и не было
Гладач
5545 дн. тому
Сидів Мустафін роками нічого не робив, а перед виборами дали вказівку - зробити фільм... Особливо пригнічує, що коментувати журналістику буде Володимир Скачко з "Київського телеграфу". А-га, цей намалює "адекватну" картину!... Сподіваюсь, Мустафін хоч вирізав з фільму заклики Скачка ліквідувати Україну, вбити Ющенка і мордувати українців, яких він багато років усюди називає "хохлобидликами"? Чому ніхто не подасть до суду на Скачка за розпалювання міжнаціональної ворожнечі?
5545 дн. тому
C удовольствием посмотрю.
глиадаТч
5545 дн. тому
для Zip Мустафин,для начала-умница и талантливый журналист, а остальное меня, например, не волнует. Ангажемент в текстах я "фильтрую" сам, а не жду, что мне как дебилу всё "почистят и порежут". А Вы, батенька, видимо юнны и верите в то, что бывают ЧЕСТНЫЕ журналисты? Бугага.
Rar
5546 дн. тому
Ну, нарешті хоч щось, що відрізняється выд приторних казочок "про "помаранчове диво"
Zip
5546 дн. тому
А Мустафін - це апологет есдеків й прихвостень медведчука? Це з -під його рецензії виходить цей "шедевр"? Чи саме про це, як треба служити Україні (чи прислуговуватися її ворогам?) Так про що мораль?
глиадаТч
5546 дн. тому
Ярослав, залей на "шару", а? А ссылочку "своим" - ты ж знаешь кому можно. Реально возможности не будет в прямом смотреть. Испроси у Лёши - будь человеком!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду