detector.media
17.02.2009 20:00
2-5 березня на СТБ - документальний проект Олексія Мустафіна «2004»
2-5 березня на СТБ -  документальний проект Олексія Мустафіна «2004»
З 2 по 5 березня телеканал СТБ демонструватиме документальний проект «2004». Автор телевізійного фільму – заступник голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексій Мустафін, режисер – Ярослав Андрущенко. Фільм складається з 4 серій тривалістю 55-60 хвилин кожна. Стрічка демонструватиметься одразу після інформаційної програми «Вікна» о 22:25.
 
Як розповів «ТК» Олексій Мустафін, робота над проектом тривала з квітня 2008 року. «Це фільм про події 2004 року, не лише про помаранчеву революцію. Він починається новорічною ніччю й закінчується нею. Герої – дійові особи тих подій. Єдине, що ми свідомо не брали інтерв’ю в чинних високопосадових політиків, тому у фільмі немає інтерв’ю Віктора Ющенка, Віктора Януковича і Юлії Тимошенко. Ми брали інтерв’ю в людей, причетних до організації кампанії», – пояснив він.
 
Про події 2004-го у фільмі розповідають: від помаранчевого табору - Ірина Геращенко, Тетяна Мокріді, Анатолій Луценко, Давид Жванія, Олександр Третьяков, Олег Рибачук;  від біло-синього - Ганна Герман, В'ячеслав Піховшек і Михайло Погребинський. З точки зору економіки ситуацію оцінюють Олександр Пасхавер і Олексій Плотніков, з точки зору політології – Кость Бондаренко, з точки зору журналістського аналізу – Олександр Мартиненко («Інтерфакс»), Сергій Рахманін («Дзеркало тижня») і Володимир Скачко («Київський телеграф»). У серії, присвяченій міжнародному контексту й організації революційних дій, подані інтерв’ю Александра Квасьнєвського, Пірки Тапіоли (радник Хав’єра Солани), Ар'єна Берквенса (фонд Альфреда Мозера), тогочасного голови СБУ Ігоря Смєшка, Євгена Бистрицького (фонд «Відродження») і Олександра Солонтая (речник «Пори»). «Також ми взяли велике інтерв’ю в Леоніда Кучми», – зазначив пан Мустафін.
 
Автори проекту поставили перед собою три мети. «По-перше, дати можливість дійовим особам розповісти про події. Ми не хотіли, щоб це був дидактичний виклад і нав’язування певної точки зору. Друга мета – показати те, що залишалося за кадром, щоб люди зрозуміли логіку розвитку подій. І третя – показати неміфологізовану версію подій, щоб це був не помаранчевий і не біло-синій погляд на помаранчеву революцію», – зауважив Олексій Мустафін. Він сподівається, що фільм дасть змогу глядачам СТБ переосмислити досвід 2004 року та наступних років.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY