Журнал «Любимая» закривається

28 Листопада 2008
18142
28 Листопада 2008
15:39

Журнал «Любимая» закривається

18142
Журнал «Любимая» закривається
Грудневий номер жіночого журналу «Любимая» стане останнім – його видавець, Telegraaf Media Group Ukraine, вирішив закрити проект. Редакція видання працюватиме до кінця року, але січневий випуск із друку вже не вийде.
 
Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила головний редактор журналу Оксана Литовченко. За її словами, причина закриття – «та сама, яка була вказана в офіційному коммуніке про вихід групи з українського ринку». Нагадаємо, нідерландський медіахолдинг Telegraaf Media Group, якому належить Telegraaf Media Group Ukraine, на початку листопада оголосив про намір припинити діяльність в Україні та кількох інших країнах і зосередитися на більш ефективних бізнесах. Розпродаж його українських активів триває, але наразі холдингу вдалося продати лише портал Emarket.ua.
 
Журнал «Любимая» виходив з 2005 року щомісяця. Заявлений наклад – 100 тисяч примірників обсяг – 132 сторінки, формат - 220 х 270 мм. За даними дослідження MMI 01/2008 – 02/2008 компанії TNS Ukraine, «Любимая» посідала 19 позицію серед жіночих видань із аудиторією одного номеру 87 тисяч осіб.

 

 

Генеральний директор видавничого дому «Hachette Filipacchi Shkulev – Україна» Сергій Мірошниченко вважає, що журнал не був прибутковим, тому його не змогли продати. На його думку, видавництву не вдалося зробити високоякісний продукт – «Любимая» не змогла конкурувати за якістю контенту з журналами «Единственная» и «Добрые советы», лідерами цього сегменту жіночих видань. «Під час кризи рекламодавці зосереджуватимуть скорочені рекламні бюджети на лідерах ринку. Іншим виданням буде скрутно, і я не виключаю, що у 2009 році можуть закритися ще кілька жіночих журналів», - зазначив пін Мірошниченко. 

 
Комерційний директор видавництва «Edipresse Україна» Оксана Оліярчук зазначає, що для того, щоб видання могло зацікавити інвесторів, воно повинно було зацікавити споживачів – рекламодавців і читачів. А цього, на її думку, за 3 роки так і не сталося: «За брендом мають стояти рейтинги, а вони у цього журналу були невеликими. Через це перспектива великої прибутковості та інвестиційної привабливості проекту була примарною».

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18142
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег
5631 дн. тому
А скільки було крику з боку російськомовних українофобів коли закривався україномовний журнал НОВИНАР. Скажіть мені чому російськомовний журнал «Любимая» закривається?
читачка
5632 дн. тому
После перезапуска журнала, он стал унылым га8ном, потерял свое лицо... если до конца 2007 журнал становился все лучше, весной 2008 он просто стал неинтересным, серым и откровенно ненужным... редкие удачные статьи не спасали общей ситуации. Жаль, перспективы были... не нашлось талантливого руководителя, который бы направил в правильное русло... впрочем, достаточно было не портить журнал, еще в 2007 был непрерывный рост... собственно есть люди, которые раскручивают проекты, а тут проект просто "закрутили"))
асссь
5634 дн. тому
Плсе ребрендинга открывается журнал "НЕЛЮБИМАЯ" для Женщин Страны Вечного Кризисв
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду