Ющенка просять не закривати Національний інститут проблем міжнародної безпеки

10 Листопада 2008
7977
10 Листопада 2008
13:01

Ющенка просять не закривати Національний інститут проблем міжнародної безпеки

7977
Ющенка просять не закривати Національний інститут проблем міжнародної безпеки
Низка вчених, педагогів та представників засобів масової інформації звернулись до Президента України Віктора Ющенка із проханням переглянути рішення про ліквідацію Національного інституту проблем міжнародної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України. Цю установу має бути ліквідовано відповідно до Указу від 4 листопада 2008 р. № 997/2008 «Про деякі заходи щодо забезпечення скорочення видатків Державного бюджету України на утримання органів управління».
 
Під текстом звернення, переданим у редакцію «ТК», понад 50 підписів. Зокрема, підписались народні депутати України Володимир Литвин та Анатолій Кінах, директор Інституту філософії НАН України Мирослав Попович, головний редактор журналу «Ї» Тарас Возняк,  директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, головний редактор газети «Параска-info» Богдана Бабич та інші.
 
«Цей крок викликає обґрунтоване занепокоєння, оскільки спрямований на суттєвий підрив безпекового сегменту національної фундаментальної науки та прикладних досліджень. Прямим наслідком таких дій стане згортання досліджень у сфері національної та міжнародної безпеки. В умовах значного загострення міжнародної ситуації та ускладнення зовнішньополітичних завдань України, які безпосередньо випливають з практичної реалізації євроатлантичної стратегії України й небувалого ускладнення українсько - російських  відносин, зниження національного наукового потенціалу в сфері безпеки несе в собі загрозу національній безпеці в цілому», - йдеться у зверненні. На думку авторів документа, жодна інша установа в Україні не займається науковою без пековою проблематикою.
 
«Поєднуючи експертно-аналітичну діяльність з фундаментальною наукою та прикладними дослідженнями, Інститут готує висококваліфікованих фахівців за спеціальностями: 21.01.01 – основи національної безпеки держави, 21.01.03 – гуманітарна і політична безпека держави, 21.03.02 – регіональна безпека держави, 21.03.03 – геополітика. За останні п’ять років в Інституті захищено близько 30 кандидатських і докторських дисертацій. Спеціалізована рада Інституту є єдиною в Україні за означеним фахом», - зазначено у зверненні.
 
11 листопада о 10.30 захисники інституту проведуть прес-конференцію у прес-центрі ІА УНІАН. У ній візьмуть участь перший заступник директора Національного інституту проблем міжнародної безпеки Анатолій Гуцал, доктор політичних наук Олег Бодрук, доктор філософських наук Микола Ожеван, доктор наук із державного управління Олена Малиновська та директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7977
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кузьма
5665 дн. тому
Ребята, а вы думаете, что аналитические записки "под грифом секретно" вывешивают на сайте:)) и обсуждают, правильно ли они написали предложение президенту? Я лично знаком с некоторыми экспертами этого заведения. Они хорошие специалисты, дают дельные севеты, но у нас кризис политического менеджмента. Это совсем не означает, что нужно разгонять спецов по безопасности. Это очень необдуманый шаг. И уже скоро мы за это поплатимся в своей международной политике. Ведь кому-то надо писать предложения, концепции и др. документи по протоколу. А будет некому. Нас и так не очень уважают, а теперь и вовсе не захотт иметь дело.
Несторонньому
5665 дн. тому
А Стратегію нацональної безпеки України може Ви написали?
Несторонній
5665 дн. тому
НІПМБ не подав ЖОДНОЇ вартісної ідї в Секретаріат за останні 3 роки! ЖОДНОЇ! звідси питання: а чому з їхнім розгоном так довго тягнули?! Бо Пирожков, Гуцал і Власюк мали "волохату лапу" по різних відомствах, в тому числі в посольстві РФ! це була жива п'ята колона!
Лекарь
5666 дн. тому
Пане Докторе, дозвольте поцікавитися, а звідки Вам про це судити? Хоча вже виходячи з того, що Ви навіть не знаєте, рішенням яких проблем займався цей інститут, можна судити про Ваш фаховий рівень суджень. Почитайте для початку їх сайт. Там у зверненні до Президента та у прес-релізі все написано
Доктор
5667 дн. тому
Необходимо более пристально посмотреть не только на этот институт, еще масса претендентов - впустую проедающих народные деньги. Не могу припомнить ни одной проблемы решение которой было с участием данного заведения.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду