НАМ пропонує ЗМІ придбати ліцензійне програмне забезпечення Adobe Systems зі знижкою 40%

11 Вересня 2008
5429
11 Вересня 2008
12:00

НАМ пропонує ЗМІ придбати ліцензійне програмне забезпечення Adobe Systems зі знижкою 40%

5429
НАМ пропонує ЗМІ придбати ліцензійне програмне забезпечення Adobe Systems зі знижкою 40%
Незалежна асоціація телерадіомовників за підтримки Національної спілки журналістів, Всеукраїнської асоціації видавців періодичної преси, Індустріального телевізійного комітету та Українського медіахолдингу розпочала акцію «Ліцензійне програмне забезпечення – крок до незалежності ЗМІ».
 
«Вперше така акція стартувала й була успішно проведена за ініціативою Спілки журналістів Росії, – розповіла на прес-конференції почесна голова НАМ Тетяна Лебедєва. – Ми вирішили, що в Україні вона також потрібна. Усі 8 років, що існує НАМ, ми завжди намагалися пояснити учасникам ринку, що жити за законами, за єдиними прозорими правилами – це правильно, вигідно і безпечено. Першим, хто відгукнувся на пропозицію долучитися до акції, була компанія AdobeSystems».
 
За словами пані Лебедєвої, в Україні близько 80% ЗМІ працюють на «піратському» програмному забезпеченні. НАМ прагне допомогти ЗМІ позбутися неліцензійного софту. Відтак, з 1 вересня до 1 листопада 2008 року українські медіа зможуть придбати ліцензійне програмне забезпечення Adobe Systems зі знижками до 40%. В акції може взяти участь будь-який ЗМІ, зареєстрований у відповідності до чинного законодавства України. Для участі слід надати ліцензію на телерадіомовлення або свідоцтво про реєстрацію друкованого ЗМІ. Заповнити анкету учасника можна на сайті НАМ.
 
За словами директора програм Міжнародної федерації журналістів Олівера Джеймса Мані-Керла, вони зацікавилися акцією на початку року, після того як секретар Спілки журналістів Росії Ігор Яковенко доповів, що в Росії 19 ЗМІ постали перед проблемою судового переслідування та потенційного закриття через використання неліцензійного програмного забезпечення. «На нашу думку, це лише привід для переслідувань неугодних журналістів і ЗМІ, котрі виступали з критикою російської влади, – стверджує пан Мані-Керл. – Адже близько 90% програмного забезпечення в Росії – нелегальне. Розпочато лише 19 справ – стає зрозуміло, що закон використовується, щоб зводити рахунки».
 
Секретар Спілки журналістів Росії Ігор Яковенко повідомив, що при проведенні акції в Росії з 15 тис. ЗМІ понад 2,5 тис. скористалися пропозицією та придбали ліцензійне програмне забезпечення. «Ця акція є лише початком масштабної співпраці журналістських спільнот України і Росії. Ми розгорнемо широку програму навчання журналістів, дизайнерів, верстальників – задля підвищення якості журналістики й медіабізнесу. Зробимо конкурс Adobe для ЗМІ. Також ми домовилися з Тетяною Лебедєвою, що ми відкриваємо програму медіадіалогу: ми хочемо побачити, як Україна показується очима російських журналістів і як Росія показується очима українських», – зазначив пан Яковенко.
 
Інтерв’ю з Ігорем Яковенком читайте на «ТК» найближчим часом.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5429
Теги:
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2 Киевлянин
5716 дн. тому
Назовите мне вменяемые бесплатные аналоги After Effects, OnLocation, или вот даже хотя бы Ultra, и тогда я назову вас киевлянином, а не зарозумілим дилетантом з Троєщини.
Казачка Мамай
5716 дн. тому
Очень жаль, но никакого не получили. Ибо болеем за идею:) Странно, конечно, но.. вот такие странные мы зверьки, ежики:) А Адобовцы тоже не идиоты платить за то, что дают скидку. Это выгодно членам Ассоциации. Это выгодно тем участникам рынка, которые хотят перейти на лицензионку. А нам выгодно, чтобы членам Ассоциации было хорошо:)
Киевлянин
5717 дн. тому
Здесь интересно только одно - какой откат получили боссы НАМ за лоббирование интересов Adobe Systems? Во всех нормальных странах постепенно переходят на независимое ПО с открытым кодом, а наши "борцы с пиратством", подмазанные крупными корпорациями, пытаются подсадить пользователей на недешевые коммерческие продукты.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду