Вересень увійшов до закритої зони

7 Квітня 2008
17508
7 Квітня 2008
12:50

Вересень увійшов до закритої зони

17508
Замість «Останнього» – просто «Попередження». Микола Вересень та Наталка Фіцич – про оновлений проект «Закритої Зони»
Вересень увійшов до закритої зони
З 31 березня на Першому національному виходить програма «Попередження» з Миколою Вереснем. До цього, нагадаємо, вона мала назву «Останнє попередження», і вели її Віктор Заболоцький та Федір Сидорук. Але наприкінці минулого місяця, як повідомляла «Детектор медіа», журналісти припинили співпрацю із продюсерським центром «Закрита зона», який і виробляє проект.
 
Отже, залучивши відоме обличчя, програма змінила й назву. Із запитанням стосовно причини «ТК» звернулася безпосередньо до Миколи Вересня.
 
«Я зрозумів, що назва не може відповідати змісту програми. Тому що останнє попередження несе за собою санкції. За фактичної “відсутності” в нашій країні судової гілки влади, неефективної роботи правоохоронних органів, це практично неможливо. Як кажуть, попереджай не попереджай...» – сказав він в інтерв’ю «Детектор медіа».
 
Водночас генеральний продюсер «Закритої зони» Наталка Фіцич саму по собі зміну назви вважає творчою знахідкою, оскільки пропонує сприймати це звучання і як «програма попередження». Що, на її думку, цілком відповідає ідеї проекту журналістських розслідувань. Наталка Фіцич запевняє, що він ґрунтуватиметься на принципах гостроти і жорсткості, з яких свого часу починалася «Закрита зона», і підніматиме найболючіші теми.
 
«Не в образу буде сказано нашим колегам, але ті розслідування, які зараз пропонуються українському глядачеві, стосуються передовсім соціально-побутової тематики. А що, в Україні немає інших проблем, хоча б тієї ж корупції?» – зазначила вона у своєму коментарі.
 
Микола Вересень також переконаний, що питань, про які необхідно говорити, вистачає, хоча й думає при цьому, що винесення проблеми на телеекран не обов’язково має призвести до швидких змін: «Я скептично ставлюся до намагань, зокрема молодих журналістів, змінити світ навколо. В Україні справді роботи багато, але зміни не приходять миттєво. Сподіваюся, що після нашої програми той, про кого ми говоритимемо, принаймні насторожиться, йому стане некомфортно».
 
Основний акцент у програмі Микола Вересень, за його словами, робитиме на більш глибокій розробці тем.
 
«Ми намагатимемося дивитися на проблему під трохи незвичним кутом. Скажімо, всі звикли зараз говорити про дитячу жорстокість. Ми також у нашій програмі її розглядали. І дитячий психолог просто пояснила, що насправді 3% дітей, незалежно від національності чи інших факторів, завжди мають такі риси. А те, що ми спостерігаємо сьогодні, то це, скоріше, проблема доступності мобільного зв’язку, інтернету», – сказав ведучий.
 
Робота над новим проектом забиратиме у Миколи Вересня додатковий час, адже при цьому він продовжуватиме вести власне ток-шоу на телеканалі «Сіті» (спільний проект з УНІАН та Радіо 106 FM). Проте Наталка Фіцич задоволена, що «Закритій зоні» вдалося залучити до співпраці легендарного журналіста.
 
Нещодавно в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов проект журналістських розслідувань «Агенти впливу», СТБ має власний проект «За вікнами». Загалом, подібні програми стають на вітчизняному телебаченні ледь не обов’язковим атрибутом. Але конкуренції команда «Закритої зони» не боїться. «Чим більше – тим краще», – каже Наталка Фіцич.
 
Микола Вересень із цього приводу висловився просто: «У мене один конкурент – Микола Вересень».
 
Програма «Попередження» виходить на Першому національному по понеділках о 20.05.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17508
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гаплыку
5865 дн. тому
А где могилы "всего", что похоронил Вересень? Что-то не припоминается...
..............
5865 дн. тому
Программе гаплык, в нее пришел Микола Вересень---- модный могильщик всего, что до него придумано, поставлено, раскручено
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду