«Закриту зону» покинули Федір Сидорук, Віктор Заблоцький, Ліда Чайка та Людмила Родіна

4 Квітня 2008
16982
4 Квітня 2008
16:59

«Закриту зону» покинули Федір Сидорук, Віктор Заблоцький, Ліда Чайка та Людмила Родіна

16982
«Закриту зону» покинули Федір Сидорук, Віктор Заблоцький, Ліда Чайка та Людмила Родіна

Як стало відомо «Телекритиці», з продюсерського центру «Закрита зона» звільнилися Віктор Заблоцький та Федір Сидорук, ведучі програми «Останнє попередження» (Перший національний), а також журналіст Лідія Чайка та режисер Людмила Родіна.

 
Про звільнення ведучих «Детектор медіа» повідомила генеральний продюсер продюсерського центру «Закрита зона» Наталка Фіцич. «Ми розсталися з хлопцями – так буває», - сказала вона в інтерв’ю «ТК».
 
На прохання уточнити причини звільнення пані Фіцич відповіла: «Таке трапляється. Виникають різні розбіжності, але це суто робочі моменти. Взагалі, долі людей сходяться і розходяться».
 
Федір Сидорук прокоментував своє звільнення інакше: «У нас різні погляди з керівництвом на творчий розвиток програми, у якому політичні міркування починають брати гору над журналістськими»
 
Також Федір Сидорук сказав, що його плани не пов’язані із журналістикою. Його колега Віктор Заблоцький в журналістику повертатися планує, але не в розслідувальну. Найімовірніше, він зніматиме документалістику: «Я не вважаю жанр журналістських розслідувань цікавим для розвитку – в умовах соціальної корупції глядачеві важко відрізнити правдиву інформацію від замовного матеріалу».
 
«Такий жанр, як журналістське розслідування можна дружно поховати», - підтримала думку колеги Ліда Чайка. Причини звільнення Лідія залишила без коментарів.
 
Віктор Заблоцький сказав «ТК, що звільнився через «творчі розбіжності»: «Ми не знайшли спільної мови ні з Володимиром Ар’євим, який став політиком, ні з новим керівником студії Наталкою Фіцич» (дружина Володмира Ар’єва – ред.).
 
Людмила Родіна, яка працювала в «Закритій зоні» майже від самого початку проекту (від 2004 року), утрималася від коментарів щодо свого звільнення. Нині її творчі плани пов’язані з кінематографом.
 
За даними «ТК»,  у «Закритій зоні» плануються й інші звільнення. На запитання щодо такої можливості Наталія Фіцич відповіла: «Мені про це нічого не відомо».
 
Програму «Останнє попередження» (Перший національний) замість Заблоцького з Сидоруком веде Микола Вересень; відтепер вона має назву «Попередження».
 
Отримавши коментарі журналістів, що звільнились, «ТК» ще раз звернулась до Наталки Фіцич. Цього разу вона погодилась на розгорнутіший коментар:
 
- Я не хотіла коментувати цю ситуацію, адже ми багато з хлопцями працювали, і свого часу разом йшли проти цензури. Скажу одне – політика тут ні до чого. Ми почали робити нову програму («Останнє попередження» - ТК), і я хотіла б, аби цей проект охоплював усю сферу журналістських розслідувань – від соціальної тематики до корупції. Адже я переконана, що глядачу цікаві не лише побутові проблеми, - наприклад, якість продуктів у якомусь супермаркеті тощо. Якщо ми підемо таким шляхом, то жанр журналістських розслідувань може в Україні взагалі перевестися. Свого часу так і було, і моєму чоловікові, Володимиру Ар’єву, вдалося підняти його на якісно інший рівень. Власне, я б і хотіла, щоб новий проект був гострим, тобто відповідав тим принципам, які свого часу лягли в основу створення «Закритої Зони». Власне, навколо цього і виникли творчі розбіжності. Хлопці хотіли більше приділяти уваги саме соціальним проблемам.  Щодо інших звільнень – їх не варто усі змішувати. Проблема режисера – це проблема якості роботи. Питання з Лідою Чайкою також виникло пізніше. Я б назвала це збігом у часі.  

 «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16982
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
іра
5861 дн. тому
сидорук заблоцький і чайка - гарні журналісти шкода що осінь 2004 ані ар'єва ані фіцич нічому не навчила ар'єву замість ради треба почати ходити в спортзалу - може разом із формою повернеться і здоровий глузд?
Све
5866 дн. тому
Даже не читала статью. Одного заголовка хватило. ГОРЕ-ТО КАКО! Круговорот самовлюбленных малолетних "гениев" на пятом канале подается как новость! А то, что уволился опытнейший сантехник их моего ЖЭКа - это не трагедия?
тузику
5867 дн. тому
а ты чего радуешься, малыш? "не они, а их", "шушера наемная", да еще и славу нанимателям поешь? нравится, когда все плохо и в хорошее не веришь? бедный ты. а мы вот поборемся. чтобы г... поменьше было. неужели ты против? если парни ушли - значит, в "зз" и правда нечисто.
Сяве
5867 дн. тому
Да ничего не {CENSORED}. Работают как работали, еще новых людей набирают.
Сява
5868 дн. тому
Мда. {CENSORED} конторе.
Жаль.
Архивы-2004 до сих пор храню.
Baster
5868 дн. тому
Ну что ж, тузики лают, ветер носит... Жаль, хорошая была команда.
тузик
5868 дн. тому
Ну чо, повыгоняли эту шушеру наёмную, набор новой шушеры скоро? Не {CENSORED}, шестёрки, хозяева из вас выбирать и будут. Это такая себе ротация платных {CENSORED}, чтобы не забывали что не они "профессионально свободословят", а их {CENSORED} наниматели напрявляют в нужно русло.
посторонний
5869 дн. тому
Ох и смелые щелкоперы тут в каментах. На коллег гавкать прячась под ником, надо иметь много смелости, честности и принципиальности!
Вася
5869 дн. тому
Заблоцкий и Сидорук честно работали НА ОДНУ политическую силу. они никогда не были объективными. Неверное их задавила жаба. А рьев депутат, а они - нет.
адр
5870 дн. тому
арьев стал политиком? А кем был? Вот тем и остался. Называется это: ОБСЛУЖИВАЮЩИЙ ПЕРСОНАЛ ПОЛИТИЧЕСКИЦКЦИОНЕРНЫХ ПБЩЕСТВ
анна
5870 дн. тому
може, і робив. але тепер відверто "віддячує" рідній партії створеним ресурсом. сидоруку із заблоцьким - респект і уважуха. але чи не здається, люди, що це, блін, другий кармічний виток?
Рівне
5870 дн. тому
Судячи з коментарів відвідувачів, без поважних причин нагадити на людину, яка справді добре робила свою роботу, це прикольно (мабуть підвищується рівень власної значущості).
Прохвіцич
5871 дн. тому
Вова Арьєв піднався на банальній {CENSORED} від Додіка Жванії. Але навіть дружина цього не знає, чи просто {CENSORED} грає?
5871 дн. тому
а чим вам інтерівці насолили? навіть колишні.
Кукринікса
5871 дн. тому
Ось і показалася справжня {CENSORED} "борця за правду" Вови Арєва! Як кажуть: колишніх есдеків та інтерівців не буває! Хоча, дякувати Вовасі треба, що працевлаштував {CENSORED} Вересня. Ця супер-теле-{CENSORED} щось давненько не "ублажала" піпл!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду