Верховна Рада ухвалила зміни до Закону «Про рекламу» (Миколи Томенка) про обмеження реклами алкоголю та тютюну

18 Березня 2008
9887
18 Березня 2008
16:28

Верховна Рада ухвалила зміни до Закону «Про рекламу» (Миколи Томенка) про обмеження реклами алкоголю та тютюну

9887
Верховна Рада ухвалила зміни до Закону «Про рекламу» (Миколи Томенка) про обмеження реклами алкоголю та тютюну

Верховна Рада 425 голосами ухвалила проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» №0938 (Миколи Томенка) про обмеження реклами алкоголю та тютюну. Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк назвав таке одностайне голосування «повною консолідацією парламенту».

 
Закон передбачає поступове обмеження реклами тютюнових виробів і алкогольних напоїв у зовнішній рекламі та пресі аж до повної їх заборони, а також обмеження алкогольного спонсорства: передбачається лише статична заставка логотипу спонсора без звукового супроводу. Автор законопроекту Микола Томенко (БЮТ) заявив, що йде на компроміс, голосуючи за нього, оскільки в його оригінальному тексті були радикальніші пропозиції. Наступним законопроектом він хоче заборонити алкогольне спонсорство у денний час.
 
«Регіонал» Тарас Чорновіл заявив, що треба боротись не з рекламою, а з поганими звичками. «Мене лякає теляча втіха, з якою депутати сприйняли ухвалення цього закону», - сказав він, хоча теж проголосував за проект. «Цей закон   не до кінця відповідає інтересам  людей, які хочуть бачити заборону алкоголю і тютюну. Тому я просив би внести восени, на наступній сесії, новий законопроект, який би ще жорсткіше регламентував розміщення реклами, зокрема, у форматі спонсорства», - сказав народний депутат Святослав Вакарчук («НУ-НС»).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9887
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
МК
5880 дн. тому
Теж думав, що алкоголь дає левову частку надходжень від реклами на ТБ. Але звіти, що їх друкує Телекритика показують, що лідером є Проктер енд Гембл + Джілет. Хіба може я чогось не розумію у тих звітах.
знавець
5880 дн. тому
Хто ж спонсоруватиме новини, танці, фільми,спорт? А взагалі -то варто було це зробити ще раніше, бо особливо пивні бренди так рекламуються, що пивний алкоголізм серед підлітків уже набирає масштабу епідемії, якщо вірити лікарям. Телевізійним же бізнесменам доведеться сутужно - бо саме алкогольні спонсори дають левову частку прибутків.
!@!
5880 дн. тому
!!!
Мерседес
5880 дн. тому
Браво! Вон водку из телевизора. Даешь всю рекламу алкоголиков в печатные СМИ!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду