detector.media
18.03.2008 16:28
Верховна Рада ухвалила зміни до Закону «Про рекламу» (Миколи Томенка) про обмеження реклами алкоголю та тютюну

Верховна Рада 425 голосами ухвалила проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» №0938 (Миколи Томенка) про обмеження реклами алкоголю та тютюну. Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк назвав таке одностайне голосування «повною консолідацією парламенту».

 
Закон передбачає поступове обмеження реклами тютюнових виробів і алкогольних напоїв у зовнішній рекламі та пресі аж до повної їх заборони, а також обмеження алкогольного спонсорства: передбачається лише статична заставка логотипу спонсора без звукового супроводу. Автор законопроекту Микола Томенко (БЮТ) заявив, що йде на компроміс, голосуючи за нього, оскільки в його оригінальному тексті були радикальніші пропозиції. Наступним законопроектом він хоче заборонити алкогольне спонсорство у денний час.
 
«Регіонал» Тарас Чорновіл заявив, що треба боротись не з рекламою, а з поганими звичками. «Мене лякає теляча втіха, з якою депутати сприйняли ухвалення цього закону», - сказав він, хоча теж проголосував за проект. «Цей закон   не до кінця відповідає інтересам  людей, які хочуть бачити заборону алкоголю і тютюну. Тому я просив би внести восени, на наступній сесії, новий законопроект, який би ще жорсткіше регламентував розміщення реклами, зокрема, у форматі спонсорства», - сказав народний депутат Святослав Вакарчук («НУ-НС»).
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY