Вісім західноукраїнських телекомпаній створять єдиний регіональний телеканал

22 Лютого 2008
15712
22 Лютого 2008
15:58

Вісім західноукраїнських телекомпаній створять єдиний регіональний телеканал

15712
Вісім західноукраїнських телекомпаній створять єдиний регіональний телеканал
Проект створення на основі восьми обласних телеканалів Західної України єдиного телеканалу, програми якого транслюватимуться на весь регіон, представив 22 лютого на засіданні постійної комісії Львівської облради з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму директор комунальної львівської телекомпанії «Львів-ТБ» Михайло Хвойницький. Телеканал планують запустити вже 2008 року. Його штаб-квартира буде розташована у Львові.
 
«Західний регіон усе ж таки дещо відрізняється від інших – своїм менталітетом, традиціями, економікою та проблемами. Це великий пласт аудиторії. Телеканал буде поєднанням зусиль багатьох областей», – сказав «Телекритиці» Михайло Хвойницький. За його словами, головним завданням творців телеканалу є створення якісного з технічної і творчої точок зору продукту, адже тільки тоді канал може привабити рекламодавців.
 

«У Західній Україні чимало телеканалів, які істотно різняться за рівнем. Наша мета – підтягнути їх. Для цього треба не лише підготувати якісні кадри, але й зуміти їх утримати завдяки гідній оплаті праці та інтересу до роботи. Ми плануємо навчання наших співробітників не лише у фахівців в Україні, але й за кордоном», – повідомив пан Хвойницький. За форматом це буде «позитивний канал сімейного перегляду» – «щоб я міг дивитися його разом із дочкою і не закривати їй очі» – із великою часткою інформаційного мовлення.

Михайло Хвойницький відмовився називати суму інвестицій, необхідних для запуску проекту, і зазначив, що це відбуватиметься у кілька етапів. Після отримання ліцензії на супутникове мовлення та налагодження співпраці телеканалів, каже пан Хвойницький, планується створення власних фільмів і серіалів, а також відкриття центру дублювання кіно і школи журналістики.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15712
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Nik
5910 дн. тому
Гроші Димінського та Єрємєєва
Злопыхатель
5913 дн. тому
Телеканал Україна тільки з іншого боку країни і без грошей Ахметова. Ну-ну...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду