Вахтанг Кіпіані: «Микола Томенко демонструє малоросійський мазохізм»

9 Січня 2008
6970
9 Січня 2008
11:44

Вахтанг Кіпіані: «Микола Томенко демонструє малоросійський мазохізм»

6970
Вахтанг Кіпіані: «Микола Томенко демонструє малоросійський мазохізм»
Шеф-редактор проекту «Великі українці» Вахтанг Кіпіані прокоментував закиди народного депутата Миколи Томенка щодо застосування примусу при голосуванні за «великих українців».
 
«Микола Томенко говорить про те, чого не знає, і або свідомо бреше, або несвідомо, але все одно бреше. Він демонструє так званий малоросійський мазохізм: приписує українцям найгірші риси, замість того, щоб підтримувати і плекати найкращі. Кого можна насправді змусити проголосувати, приміром, за Ярослава Мудрого?», - сказав Вахтанг Кіпіані в коментарі «Детектор медіа».
 
Нагадаємо, пан Томенко в інтерв’ю «Детектор медіа» зазначив: «Чи знаєте ви, що в нас на підприємствах примушували людей анкети заповнювати? Коли кинули клич пошуку «великих українців», то в нас директори заводів, мери міст, ректори вузів збирали працівників чи студентів і казали їм: треба просунути нашу «велику» людину. І в нас народ писав анкети, смски відправляв – тобто та сама катавасія, що й із адмінресурсом на виборах».
 
У своєму в онлайн-щоденнику шеф-редактор «інтерівського» проекту навів приклади так званого «примусу». Наприклад, «ректор Острозької академії Ігор Пасічник закликав студентів голосувати за князів Острозьких», пише Вахтанг Кіпіані. Він вважає, що українці вільні обирати того, кого вони хочуть, і список складений досить пристойний: сам Вахтанг проголосував би за 95 прізвищ зі 100. На його думку, Микола Томенко робить такі заяви через те, що за нього ніхто не проголосував. «За багатьох відомих сучасників люди віддавали свої голос: і за співака Кузьменка, і за політика Олександра Мороза. А за Томенка віддано 0 голосів. Ось він і біситься через те, що він нікому не потрібен», – зазначив шеф-редактор «Великих українців» у своєму блоґу.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6970
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антитоменко
5886 дн. тому
Невже пану томенку не дають спокою лаври Каті ОсадчоЇ чи Піховшиха. Може все-таки займетеся тим,за що отримували немалі гроші : відродження гуманітарноі сфери держави .а не будете ще триндіти в ефірі про цінності .які з вашої ж непрофесійності. або й згоди розпихали пло кишннях. Схаменіться.
werter
5964 дн. тому
Ось і зустрілися "два гіганти думики" -- Кіпіані та Томенко...Хех, їх б ще в прямому єфірі звести-- ото було б шоу!!!
dad
5965 дн. тому
Ja dumaju, to mav buty NOJ!
дід піхто
5965 дн. тому
а до чого тут Найєм?
Неукраїнець
5965 дн. тому
Знайшлися три великі українці -- Шустер, Кіпіані та Наєм.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду