Шуфрич пропонує заборонити рекламу ліків та цілителів у ЗМІ

5 Грудня 2007
20433
5 Грудня 2007
12:21

Шуфрич пропонує заборонити рекламу ліків та цілителів у ЗМІ

20433
Шуфрич пропонує заборонити рекламу ліків та цілителів у ЗМІ

Нардеп Нестор Шуфрич пропонує заборонити рекламу лікарських та косметичних засобів у ЗМІ.

 

Про це йдеться в проекті закону, зареєстрованому у Верховній Раді.

 

На думку Шуфрича, здійснення відкритої реклами лікарських засобів призводить до того, що громадяни, без попередніх консультацій з лікарями та встановлення правильного діагнозу захворювання купують та вживають лікарські засоби, інформацію про які вони отримали з реклами.

 

"Таким чином, у зв’язку з проведенням такої відкритої реклами в Україні зростає тенденція до здійснення громадянами самолікування, що значною мірою негативно відображається на стані їх здоров’я", - йдеться в проекті закону.

 

"У зв’язку з цим заборона відкритої реклами лікарських засобів, косметичних засобів, харчових продуктів, вітамінних та інших харчових добавок (що мають лікувальні властивості, підтверджені у встановленому порядку), послуг народної медицини (цілительства) та осіб, які їх надають, на телебаченні і радіо, у друкованих ЗМІ, зовнішньої реклами у населених пунктах та на транспорті, спрямованої на прямого споживача (потенційних пацієнтів) є необхідним заходом", - наголошує Шуфрич.

 

Автор зазначає, що законодавство ряду таких розвинутих європейських країн як Австрія, Бельгія, Германія, Голландія, Норвегія, Ірландія, Данія, Франція, Фінляндія, Чехія та інші, містить у собі відповідні заборони у зазначеній сфері правового регулювання.

 

Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20433
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
6010 дн. тому
А заодно и запретить рекламу политическую, предвыборную. А то ведь граждане украинцы занимаются самообманом. Коалиция, оппозиция... Наш порошок стирает хорошо, а наш - лучше... А ведь лучше хозяйственного мыла политического устройства пока не придумали ; )
Натала
6010 дн. тому
На цирковій арені політики іноді можна почути не лише смішні речі.Це радує, зростаємо потихесеньку.
Юлька-наркоманка
6010 дн. тому
картинка - зачет
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду