Ахметов подав до англійського суду на журналістів «Оглядача»

2 Квітня 2007
27226
2 Квітня 2007
15:32

Ахметов подав до англійського суду на журналістів «Оглядача»

27226
Ахметов подав до англійського суду на журналістів «Оглядача»

30 березня український бізнесмен Рінат Ахметов подав позов до Високого суду правосуддя в Лондоні проти журналістів сайту «Оглядач» у справі про наклеп, повідомляє газета «Комерсант-Україна».

Як повідомили сьогодні британські й американські юристи, які представляють інтереси українського бізнесмена Ріната Ахметова, до Високого суду правосуддя (відділення королівської сім’ї в Лондоні) був поданий позов проти журналістів, що працюють в інтернет-виданні «Оглядач», у справі про наклеп.

У цій позовній заяві проти Тетяни Чорновіл, Олега Медвєдєва і Ярослава Білика міститься вимога про те, щоб відшкодувати збиток Ахметову і в судовому порядку заборонити деякі заяви, опубліковані в «Оглядачі» проти нього.

В цьому випадку це ж Інтернет-видання і є відповідачем.

Британський адвокат Саймон Сміт заявив, що його підзахисний подав позов, щоб захистити свою репутацію бізнесмена і політичного лідера, і зробив це саме в англійському суді для того, щоб усі учасники справи були впевнені в справедливості судового розгляду. Американські юристи Марк МакДугал і Рендольф Теслік відзначили, що Рінат Ахметов доручив їм рішуче діяти проти тих, хто публікує помилкові заяви про нього, його сім’ю і його бізнес. Їм також доручено вирішувати такі справи в суді, де може бути повністю забезпечена прозора юридична процедура.

Нагадаємо, Рінат Ахметов – один з основних акціонерів однієї з найбільших в Україні промислових компаній «Систем кепітал менеджмент» і депутат (Партія регіонів) Верховної Ради України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду