detector.media
02.04.2007 15:32
Ахметов подав до англійського суду на журналістів «Оглядача»

30 березня український бізнесмен Рінат Ахметов подав позов до Високого суду правосуддя в Лондоні проти журналістів сайту «Оглядач» у справі про наклеп, повідомляє газета «Комерсант-Україна».

Як повідомили сьогодні британські й американські юристи, які представляють інтереси українського бізнесмена Ріната Ахметова, до Високого суду правосуддя (відділення королівської сім’ї в Лондоні) був поданий позов проти журналістів, що працюють в інтернет-виданні «Оглядач», у справі про наклеп.

У цій позовній заяві проти Тетяни Чорновіл, Олега Медвєдєва і Ярослава Білика міститься вимога про те, щоб відшкодувати збиток Ахметову і в судовому порядку заборонити деякі заяви, опубліковані в «Оглядачі» проти нього.

В цьому випадку це ж Інтернет-видання і є відповідачем.

Британський адвокат Саймон Сміт заявив, що його підзахисний подав позов, щоб захистити свою репутацію бізнесмена і політичного лідера, і зробив це саме в англійському суді для того, щоб усі учасники справи були впевнені в справедливості судового розгляду. Американські юристи Марк МакДугал і Рендольф Теслік відзначили, що Рінат Ахметов доручив їм рішуче діяти проти тих, хто публікує помилкові заяви про нього, його сім’ю і його бізнес. Їм також доручено вирішувати такі справи в суді, де може бути повністю забезпечена прозора юридична процедура.

Нагадаємо, Рінат Ахметов – один з основних акціонерів однієї з найбільших в Україні промислових компаній «Систем кепітал менеджмент» і депутат (Партія регіонів) Верховної Ради України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY