Верховна Рада прийняла нову редакцію Закону "Про телерадіомовлення"

12 Січня 2006
4207
12 Січня 2006
13:25

Верховна Рада прийняла нову редакцію Закону "Про телерадіомовлення"

4207
Верховна Рада прийняла нову редакцію Закону "Про телерадіомовлення"
Сьогодні Верховна Рада України прийняла нову редакцію Закону України "Про телебачення і радіомовлення";. За це з другої спроби проголосувало 242
народні депутати. Спочатку за закон набрав лише 218 голосів, але потім депутати переголосували
щоб повернутися до цього питання.

Прийнятий у новій редакцій закон визначає основні принципи держполітики у сфері телераідомовлення, функції і повноваження органів влади, антимонопольні обмеження, організаційно-правові принципи діяльності телерадіоорганізацій.  Також у законі викладаються принципи, мезанізми і процедура ліцензування, визначаються правові основи телерадіомовлення в кабельних мережах.
Закон через механизми ліцензування мовлення надає Нацональній раді з питань телебачення і радіомовлення реальні важенлі впливу на формування змістовиз аспектів націоналного інформаціного простору і моделювання його розвитку. Крім того, чіткіше, аніж у діючому законі, викладаються права і обов"язки телерадіоорганізацій, їх працівників, права телеглядачів і радіослухачів.

Також прийнятий закон визначає суб"єкти і механізми контролю за дотриманням законності у сфері телерадіомолвенняб відповідальність за порушення законодавства, санкції до телерадіоорганізацій і провайдерів програмних послуг, порядок їх визначення і використання.
Нагадаємо, що Рада прийняла закон «Про телебачення і радіомовлення" в грудні 1993 року.


У своїх коментарях щодо прийнятих поправок Інститут медіа права зазначає, що результативне голосування по закону відбулося тому, що в останній пленарний тиждень сесії депутати завжди приймають багато необдуманих рішень. "Текст закону про телебачення і радіомовлення був дуже неякісний після першого читання, потім він довго готувався до другого читання, але навіть на момент голосування у ВР на сайті Верховної Ради України остаточного законопроекта
не було, тому не зрозуміло, за що проголосували депутати", - йдеться у повідомленні Інституту.
за інформацією Інституту медіа права, а також proUA.

Леонід Кравчук буде пропонувати Президенту Ющенку накласти вето на нову редакцію Закону України «Про телебачення і радіомовлення»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4207
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду