detector.media
12.01.2006 13:25
Верховна Рада прийняла нову редакцію Закону "Про телерадіомовлення"
Сьогодні Верховна Рада України прийняла нову редакцію Закону України "Про телебачення і радіомовлення";. За це з другої спроби проголосувало 242
народні депутати. Спочатку за закон набрав лише 218 голосів, але потім депутати переголосували
щоб повернутися до цього питання.

Прийнятий у новій редакцій закон визначає основні принципи держполітики у сфері телераідомовлення, функції і повноваження органів влади, антимонопольні обмеження, організаційно-правові принципи діяльності телерадіоорганізацій.  Також у законі викладаються принципи, мезанізми і процедура ліцензування, визначаються правові основи телерадіомовлення в кабельних мережах.
Закон через механизми ліцензування мовлення надає Нацональній раді з питань телебачення і радіомовлення реальні важенлі впливу на формування змістовиз аспектів націоналного інформаціного простору і моделювання його розвитку. Крім того, чіткіше, аніж у діючому законі, викладаються права і обов"язки телерадіоорганізацій, їх працівників, права телеглядачів і радіослухачів.

Також прийнятий закон визначає суб"єкти і механізми контролю за дотриманням законності у сфері телерадіомолвенняб відповідальність за порушення законодавства, санкції до телерадіоорганізацій і провайдерів програмних послуг, порядок їх визначення і використання.
Нагадаємо, що Рада прийняла закон «Про телебачення і радіомовлення" в грудні 1993 року.


У своїх коментарях щодо прийнятих поправок Інститут медіа права зазначає, що результативне голосування по закону відбулося тому, що в останній пленарний тиждень сесії депутати завжди приймають багато необдуманих рішень. "Текст закону про телебачення і радіомовлення був дуже неякісний після першого читання, потім він довго готувався до другого читання, але навіть на момент голосування у ВР на сайті Верховної Ради України остаточного законопроекта
не було, тому не зрозуміло, за що проголосували депутати", - йдеться у повідомленні Інституту.
за інформацією Інституту медіа права, а також proUA.

Леонід Кравчук буде пропонувати Президенту Ющенку накласти вето на нову редакцію Закону України «Про телебачення і радіомовлення»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY