Держава перейнялася проблемами української соціальної реклами

30 Листопада 2005
623
30 Листопада 2005
11:56

Держава перейнялася проблемами української соціальної реклами

623
Держава перейнялася проблемами української соціальної реклами
Сьогодні, 30 листопада, у Київському будинку кіно відкрився Перший національний фестиваль соціальної реклами. Організатори – Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту, Спілка рекламістів України, журнал "Маркетинг і реклама".

Міністр Юрій Павленко вважає, що фестиваль має сформувати відповідальну позицію і нову поведінку громадян у вирішенні соціальних проблем. Також організатори прагнуть створити сприятливі умови для розробки соціальної реклами та привернути увагу владних структур і громадськості до проблем її розвитку. На проведення фестивалю міністерство як найбільший замовник соціальної реклами виділило 40 000 гривень. Інші кошти – позабюджетні.

Національний фестиваль стане щорічним дійством, яке з кожним роком розширюватиме свої можливості, сподіваються його ініціатори. Як стверджує редактор журналу "Маркетинг і реклама" Євгеній Ромат, поки що в Україні мало цікавилися соціальною рекламою. На Київському міжнародному і на Всеукраїнському студентському фестивалях реклами є спеціальні номінації. У 2003 році відбувся Київський конкурс соціального плакату, а через рік подібна акція пройшла в Луганську. Цим, власне, й обмежувалася увага фахівців до проблем соціальної реклами. Хоча в української "соціалки" є свої здобутки на міжнародній арені – перемога серії плакатів "Природолюби" агентства Adell Saatchi&Saatchi на ризькому фестивалі Golden Hammer у відповідній номінації.

Учасниками першого фестивалю, за словами організаторів, міг стати кожен, хто має фах і може створити продукт. До конкурсного списку потрапили всі роботи з номінації "Соціальна реклама" Всеукраїнського студентського фестивалю реклами. "Критерії оцінки – це високі рівні нагальності теми та втілення рекламної ідеї", – оголосив голова Спілки рекламістів Михайло Старощук, який очолює фестивальне журі.

Конкурс соціального плакату відбуватиметься за шістьма тематичними напрямами: Батьківщина, Мала батьківщина, Громада, Сім'я – основа суспільства, Скарби добрих традицій (або Вічні цінності), Здоров'я нації та Жива краса. Нагороди вручатимуть у трьох номінаціях і п'яти підномінаціях. Приз – масивна статуетка "Українська берегиня". Крім цього, роботи переможців надрукують у фахових виданнях "Маркетинг і реклама", "Зовнішня реклама", "Дзеркало реклами", розмістять на зовнішніх носіях на київських вулицях. А Михайло Старощук пообіцяв прийняти лауреатів до Спілки рекламістів.

Мар'яна Закусило, для "Детектор медіа"

Читайте також:

«Потерянное» время на ТВ

Расценки на политрекламу в СМИ

Рекламні хроніки Бурсіко

"Colgate" від Сергія Полховського , "Бонаква” від Яни Клочкової.....

Обережно – в місті соціальна реклама! Прохання уникати прямого контакту!
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду