„Репортери без кордонів” занепокоєні станом свободи слова в Україні, але констатують прогрес у справі Гонгадзе

11 Листопада 2005
928
11 Листопада 2005
14:31

„Репортери без кордонів” занепокоєні станом свободи слова в Україні, але констатують прогрес у справі Гонгадзе

928
„Репортери без кордонів” занепокоєні станом свободи слова в Україні, але констатують прогрес у справі Гонгадзе
11 листопада у приміщенні агентства «Уніан» відбулася Прес-конференція за участю президента міжнародної організації «Репортери без кордонів» Робера Менера та видавців журналу «ПапараZZи» Валіда та Омара Арфуша.

«Я хотів би наголосити на тому, що „Репортери без кордонів” – це не політична організація» - зазначив Робер Менар.

Основною темою прес-конференції була деградація свободи слова в Україні.

«Раніше «Репортери без кордонів» кваліфікували Україну до розряду «акул», які полюють за пресою. Але потім ми виключили Україну з цього списку, оскільки нам здалося, що справи пішли на краще. В наших цьогорічних спостереженнях по пригніченню преси Україна просунулась на 26 позицій вперед» - розповів „Детектор медіа” Робер Менар.

Також пан Менар прокоментував стан розслідування справи Гонгадзе: «Нагадую, що саме «Репортери без кордонів» першими звернулися з цим питанням до Ради Європи. Але коли зараз я захотів зустрітися з Президентом Ющенком і поспілкуватися на цю тему, я не отримав жодної відповіді. Тому я вирішив розповісти про результати справи публічно. Останнім часом в справі Гонгадзе намітився певний прогрес. Вже були затримані окремі люди. І ті, хто займався цим розслідуванням вже можуть починати вітати себе».

"Детектор медіа"

Читайте також:

Олега Сало нарешті віддали прокуратурі

Леся Гонгадзе не змінила свого наміру позиватися проти України

Мирослава Гонгадзе хотіла не гроші від України, а прецедент

Піскуна звільнили за справу Гонгадзе?

Брати Арфуш захищатимуть свою честь від Луценка
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду