Президент виступив із радіозверненням до українського народу

5 Листопада 2005
692
5 Листопада 2005
18:18

Президент виступив із радіозверненням до українського народу

692
Президент виступив із радіозверненням до українського народу
У зверненні Глава держави зосередився на перевагах вступу України до СОТ і закликав усі відповідальні сторони докласти максимум зусиль для якнайшвидшого приєднання до цієї організації.

«Я стверджую, що вступ до СОТ – це шанс отримати визнання на світових ринках, це можливість стати сильною країною, яка забезпечить добробут своїм громадянам, це намагання бути конкурентними», – сказав Віктор Ющенко. За його словами, вступ до СОТ на 10% збільшить доходи України від торгівлі з іншими країнами, а український товаровиробник отримає ширший доступ на світові ринки.

Крім того, наголосив Віктор Ющенко, внаслідок вступу щорічне зростання ВВП збільшиться на 1,9%. «Це – додаткові робочі місця, зарплати і пенсії»,– сказав він.

«До того ж, приєднання України до світового елітарного клубу – це важливий сигнал для інвесторів», – зазначив Президент. А їхня увага до України свідчить про дедалі більшу довіру до ділового клімату в нашій державі, додав він. «Вступ до СОТ лише закріпить таку довіру. Приєднання до цього клубу, який об’єднує найсильніші економіки світу, забезпечить приріст іноземних інвестицій щонайменш у 500 мільйонів доларів на рік», – сказав В. Ющенко.

Президент наголосив, що його команда оптимістично налаштована на перспективи вступу до СОТ ще цього року, однак тепер відповідальність за результат лежить на Верховній Раді. Він нагадав, що цього тижня Парламент прийняв ще два закони, необхідних для вступу України до СОТ. «Я хочу, щоб депутати якнайшвидше пройшли решту шляху (потрібно схвалити іще 8 законів). Але це відповідальність Парламенту», – наголосив Президент.

«Якби ми взяли потрібний темп ще на початку року, то Україна вже б користувалася перевагами системи СОТ», – додав він.

Президент зазначив, що нині відповідь на питання, чи стане Україна членом СОТ вже у 2005 році, «багато в чому залежить від наших партнерів і проходження бюрократичних перешкод».

«Зараз ми на фінішній прямій і маємо шанс вчасно пройти всі етапи, що дасть можливість нашим партнерам прийняти позитивне рішення. Головне – докласти максимум зусиль для досягнення мети», – зазначив Віктор Ющенко.

Звернення Президента прозвучало сьогодні, 5 листопада, на трьох програмах Українського радіо та на «Радіо ЕРА» FM.

За інформацією Офіційного інтернет-представництва Президента України

Читайте також:

Перший млинець. Який уже за рахунком?

Слухайте перше радіозвернення Президента України до Українського народу

Ющенка "порізали" надто сильно

Нова влада у старій державі

Прямий ефір з Віктором Ющенком на каналах ICTV, СТБ та Новий транслюватиметься через супутник у відкритому режимі
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
692
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду