Прямий ефір з Віктором Ющенком на каналах ICTV, СТБ та Новий транслюватиметься через супутник у відкритому режимі

12 Травня 2005
1878

Прямий ефір з Віктором Ющенком на каналах ICTV, СТБ та Новий транслюватиметься через супутник у відкритому режимі

1878
І всі бажаючі телекомпанії зможуть його ретранслювати.
Прямий ефір з Віктором Ющенком на каналах ICTV, СТБ та Новий транслюватиметься через супутник у відкритому режимі
Як вже повідомляла „Детектор медіа”, сьогодні, 12 травня о 21 годині в рамках проекту "100 днів нової влади" одразу три канали (ICTV, СТБ та Новий) нададуть змогу українцям "вживу" поспілкуватися з Президентом України Віктором Ющенком.

Свої пояснення та коментарі щодо сьогоднішнього ефіру надали „Детектор медіа” представники кожного з каналів-організаторів цього проекту.

Олександр Богуцький, генеральний директор телекомпанії ICTV:

- Це буде самий справжній прямий ефір. Ми плануємо його з 21.00 і протягом півтори години. Ми зацікавлені, щоб Президент отримав і дав відповіді на питання простих людей - саме тому ефір зорієнтований на запитання з майданчиків, з інтернету і телефону. Питання журналіста тільки відкриватиме тему, і ми сподіваємось, що далі її підтримають глядачі прямого ефіру.

Проект організовують три канали - для нього працюють представники всіх новинних і продюсерських служб, плюс задіяне Вуличне телебачення. Всього – сім майданчиків: студія з Президентом, новинні студії Нового каналу і СТБ, площі у Києві, Львові, Донецьку і Симферополі. Я сподіваюсь, буде витриманий формат питань-відповідей, на нього ми й орієнтуємось.

До речі, ми цей ефір піднімаємо на супутник у відкритому режимі, отже, всі бажаючі телекомпанії можуть його ретранслювати. Наскільки мені відомо, в прес-службу Президента до Ірини Геращенко вже також звертались міжнародні компанії з проханням дозволити використовувати фрагменти сьогоднішнього ефіру для репортажів і програм.

Звичайно, ми зацікавлені дати можливість глядачам наших телеканалів отримати прямий ефір з Президентом. Більше того, оскільки ми зорієнтовані на сучасну аудиторію, ми хотіли, щоб він був максимально інтерактивний. Крім того, ми теж хотіли доєднатись до обговорення перших підсумків роботи нової влади, і ефір між 100 днями Президента і 100 днями його Уряду – хороша нагода це зробити. Звичайно, ми будемо щасливі, якщо таке спілкування буде Президентом продовжене.

Проект – ініціатива наших каналів, і ми раді, що цю ідею (інтерактивність, прямий ефір, залучення майданчиків з основних регіонів, поєднання зусиль трьох каналів заради максимальної можливості отримати глядачами відповіді Президента своєї країни) підтримала Ірина Геращенко, прес-секретар Президента. Очевидно також, що цей проект сподобався Президенту, який прийняв рішення взяти у цьому проекті участь і своїм прикладом продемонструвати відкритість влади.

Наші глядачі отримають спілкування напряму з Президентом і його відповіді точно дозволять довідатись більше про головні напрямки розвитку нашої країни. Думаю, всім це буде цікаво, адже більшість покладають саме на Віктора Ющенка головні надії щодо змін на краще в сучасній Україні.

Дмитро Харитонов, генеральний продюсер телеканалу СТБ:

- Это будет прямой эфир, во время которого будут происходить телемосты с Донецком, Львовом, Симферополем и Киевом. Все желающие могут прийти на съемочные площадки и задать вопрос Президенту: в Симферополе – на площади Ленина, в Киеве – на площади Независимости, во Львове – возле Театра оперы и балета, в Донецке – возле памятника Шевченко.

На СТБ будет работать многоканальная связь. Прием звонков начнется за два часа до эфира и продлится всю программу до 23.00. Просьба ко всем звонящим – быть сжатыми. За 20 секунд нужно представиться, сказать, откуда вы звоните и коротко сформулировать свой вопрос. Кроме того, вопросы телезрители смогут задать посредством Интернета. Так, Новым каналом создан электронный адрес NOVAVLADA@NOVY.TV, куда телезрители также могут посылать свои вопросы.

Инициатором этого спецпроекта выступили телеканалы ICTV, СТБ и Новый, а сама идея была поддержана Президентом Украины.

Телезритель получит уникальную в своем роде возможность задать интересующий его вопрос Президенту Украины и получить на него ответ. Главное в этом проекте не само появление Ющенко на экранах, а возможность обратной связи с ним. Впервые после окончания выборов украинские телезрители смогут пообщаться с Президентом своей страны. Это будет важный общественно-политический проект, который подведет итоги первых ста дней деятельности новой власти одновременно на трех украинских телеканалах в прямом эфире.

Прес-служба Нового каналу:

- Мета проекту - на відзначення 100-денного терміну роботи Президента на своїй посаді надати йому можливість поспілкуватися напряму з великою кількістю людей, як у Києві, так і у регіонах, відповісти на їхні запитання, певною мірою відзвітувати, що зроблено, щиро розказати про успіхи чи поразки. Люди ж матимуть нагоду почути відповіді на питання, які їх цікавлять, з перших вуст.

Отже, проект - це своєрідне підбиття підсумків роботи нової влади за 100 багато в чому визначальних днів.

Головним ініціатором проекту є канал ICTV.

Люди вже надсилають багато запитань на форум Нового каналу чи електронну адресу NOVAVLADA@NOVY.TV, та за телефонами трьох каналів.

“100 днів нової влади” – це амбітний, широкомасштабний та соціально значущий проект. Надзвичайно важливо та показово, що пан Президент дав згоду взяти участь в проекті. Телевізійні канали, що беруть в ньому участь, мають всі творчі та технічні можливості, щоб втілити завдання на найвищому професійному рівні.

Прес-секретар В.Ющенка Ірина Геращенко в інтерв'ю агенству "Інтерфакс-Україна" висловила подяку всім журналістам, які приділили увагу висвітленню підсумків 100 днів роботи президента і підкреслила:

"Мы готовились к этой дате, и нам очень хотелось, чтобы в ее освещении была полная диверсификация жанров. ...Сегодняшний формат является чрезвычайно интересным, поскольку это будет первое в истории Украины общение президента в живом реальном эфире с украинскими гражданами".

P.S. від «ТК»: Про те, як це телеканалам вдалося, читайте у „Детектор медіа” завтра.

Читайте також:

У форматі Путіна?

До середини липня буде здійснений запис першого телерадіозвернення Президента України – Ірина Геращенко
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1878
Читайте також
04.10.2001 13:49
незалежний експерт-дослідник телебачення і радіомовлення
1 604
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду