Брати Арфуші подають до суду на Луценка

31 Жовтня 2005
657
31 Жовтня 2005
13:27

Брати Арфуші подають до суду на Луценка

657
Брати Арфуші подають до суду на Луценка
Директор журналу "Папарацци" Валід Арфуш і його брат Омар збираються подати позов до суду про захист честі і гідності на міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"На даний час наші адвокати готують судові позови, спрямовані на захист наших прав. Позови будуть подані в суд не пізніше наступного тижня", - йдеться в заяві Арфушей, переданій їхньою прес-службою в понеділок.

За словами Арфушів, Луценко поширив про них неправдиву інформацію, "стверджуючи, що Генпрокуратура нібито вже більше року розслідує кримінальну справу проти одного з братів Арфуш".

"На цій підставі пан Луценко зробив висновок, що в “братів Арфуш темне минуле”.

Це неправда", - стверджують вони.

Крім того, за словами братів, міністр розголосив дані досудового слідства, "не маючи на те належним чином отриманого дозволу слідчого".

"Міністр втручається в дії слідчого. Привселюдно, через засоби інформації, висловив свої підозри в тому, що “Арфуші організували підпал самі, щоб, зробити рекламу своєму журналу”. Таке висловлення варто розцінювати, як повідомлення про те, що брати Арфуш вчинили злочин", - йдеться в заяві.

На думку Арфушів, Луценко, по суті, "зробив донос, і слідчий тепер зобов'язаний допитати його стосовно його доносу".

"І, якщо дані, висловлені в доносі не підтвердяться, міністр внутрішніх справ України має відповісти за законом", - стверджують вони.

"Те що, донос виходить від Луценка, варто розцінювати як втручання у слідство, оскільки міністр, вийшовши за межі своїх повноважень, дає слідчому вказівки про те, яку версію варто вважати кращою", - йдеться також у заяві.

Українська правда

Читайте також:

Луценко допитав молодшого Ющенка по справі Арфуша

Арфуш вернулся в Украину и собирается посетить следователя

Арфуша уговаривают приехать в Украину и дать показания

„Репортери без кордонів” виступили з двома заявами щодо України

Валид Арфуш, директор журнала «Папарацци»: "Обвинять нас в PR-акции просто возмутительно"

Президент доручив Луценку проконтролювати розслідування інциденту з автомобілем Валіда Арфуша
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду