Президент доручив Луценку проконтролювати розслідування інциденту з автомобілем Валіда Арфуша

3 Жовтня 2005
610
3 Жовтня 2005
11:20

Президент доручив Луценку проконтролювати розслідування інциденту з автомобілем Валіда Арфуша

610
Президент доручив Луценку проконтролювати розслідування інциденту з автомобілем Валіда Арфуша
Президент України Віктор Ющенко доручив міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування інциденту з автомобілем директора українського журналу “Папарацці” Валіда Арфуша, громадянина Лівану.

Нагадаємо, що у ніч на 30 вересня його авто було спалено в центрі Києва, неподалік Секретаріату Президента: невідомі розбили вікна авто й кинули в нього саморобний вибуховий пристрій. Арфуш упевнений, що це мало на меті залякати його через головну статтю числа журналу за 30 вересня, що розповідає про відпочинок Андрія Ющенка в Туреччині. За словами Валіда Арфуша, коли про ці плани стало відомо, на редакцію почався тиск із боку урядовців, але журнал не відступив від своїх планів. Це число журналу мало вийти сьогодні, але так і не вийшло.

Як повідомляє „Радіо Свобода”, це вже не перша спроба залякати журналістів видання. Раніше це принаймні раз, іще в березні, робив сам Андрій Ющенко, розповів „Радіо Свобода” брат Валіда Арфуша, видавець журналу “Папарацці” Омар Арфуш: “Я сидів у ресторані зі своєю нареченою в Києві, вечеряв. Підійшов до мене Андрій Ющенко сам. Зі мною говорив на “ти”. З ним були люди зі зброєю. Він мене тримав дуже боляче руками і сказав: “Іще одна фотографія – і ти зникаєш”. Я сказав:” Це погроза”. Він засміявся, подивився на хлопців. Вони розгорнули пальта, а там була зброя. Я сказав:” Ви розумієте, що це дуже серйозно, що ви робите?” – “Розумій, як хочеш, це не твоя країна…”“ – передав розмову з сином Президента України Андрієм Ющенком видавець українського журналу “Папарацці” Омар Арфуш.

Тим часом глава держави вимагає від правоохоронних органів провести якнайшвидше ретельне розслідування всіх обставин цієї історії, щоб унеможливити будь-які спекуляції довкола неї.

Віктор Ющенко наголошує, що позиція влади є непохитною: ніхто і ніщо в Україні не має заважати бізнесменам займатися законною підприємницькою діяльністю, а журналістам – виконувати їхні професійні обов’язки.

Прес-секретар Президента Ірина Геращенко стверджує, що глава держави та працівники Секретаріату Президента довідалися про заплановану публікацію про Андрія Ющенка в журналі „Папараці” лише після того, як пан Арфуш заявив про інцидент і пов’язав його з підготовкою статті. І. Геращенко висловила здивування, що цей прикрий випадок намагаються якимось чином пов’язати з публікацією. Вона наголосила, що для Президента принцип свободи слова є незмінним, і ані він сам, ані його родина ніколи нікого не вповноважували звертатися до представників журналу щодо будь-яких матеріалів. «Тому, якщо до братів Арфушів справді були такі звернення, ми просимо їх подати офіційну заяву до правоохоронних органів, назвати всі прізвища, деталі та обставини, – сказала прес-секретар Президента. – Це допоможе зняти будь-які спекуляції на цю тему, в тому числі підстави думати, що однією зі складових цієї неприємної історії є бажання підняти рейтинг журналу за рахунок скандалу довкола відомого прізвища».

«Ми висловлюємо сподівання, що найближчим часом чергове число журналу вийде саме в такому обсязі та форматі, як це з самого початку задумувала редакція», – сказала Ірина Геращенко.

"Детектор медіа" за інформацією "Радіо Свобода" та Офіційного інтернет-представництва Президента України
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Радіо Свобода
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
610
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду