ТЕТ заявляє про спроби втручання у творчу діяльність телеканалу

17 Жовтня 2005
884
17 Жовтня 2005
12:10

ТЕТ заявляє про спроби втручання у творчу діяльність телеканалу

884
ТЕТ заявляє про спроби втручання у творчу діяльність телеканалу
ТК ТЕТ звернулася до членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням захистити законні права та інтереси телекомпанії від „необґрунтованого втручання Комітету Верховної Ради України та Громадської організації „Асоціація журналістів, видавців і мовників християн „Новомедіа” у творчу діяльність телеканалу та спроб впровадження цензури”.

Про це йдеться у поширеній сьогодні заяві прес-служби телекомпанії ТЕТ.

Раніше Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення передала на адресу ТК ТЕТ звернення Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради України, в якому йдеться про „недопустимість трансляції телепередач”, подібних до реаліті-шоу „ДОМ-2”, яке виходить в ефірі телеканалу з вересня поточного року. У документі, підписаному головою Комітету Лесем Танюком, міститься посилання на звернення Асоціації журналістів, видавців і мовників християн „Новомедіа”, у якому висловлювалась стурбованість з приводу початку трансляції на телеканалі ТЕТ шоу російського виробництва „ДОМ-2”.

ТЕТ заявляє, що ці претензії „не відповідають дійсності і можуть свідчити, у кращому разі, про поверхневий підхід народних депутатів членів Комітету до розгляду даного питання, у гіршому – про грубе втручання у творчу діяльність телеканалу та спробу встановити цензуру”.

Зокрема, канал звертає увагу на дату звернення “Новомедіа” – 7 вересня 2005 року. Трансляція ж шоу в ефірі ТЕТу розпочалась 6-го вересня. „Таким чином, автори документа теоретично мали змогу переглянути лише одну серію програми, в якій відбувалось, власне кажучи, знайомство з учасниками проекту і не було взагалі жодних дій, ані “моральних”, ані “аморальних” Канал робить висновок, що представники Асоціації висунули свої претензії до ТК ТЕТ, спираючись виключно на публікації російської преси та заяви деяких депутатів Московської міської думи. „Якби представники „Новомедіа” або народні депутати переглянули хоча б кілька серій „ДОМу-2”, то, сподіваємось, без зайвих зусиль помітили б, що так звана „скандальність” проекту відверто вигадана російською пресою та депутатами” – говориться у заяві.

Як говориться у заяві, „ДОМ-2” – це шоу стосунків, яке насамперед вчить молодь будувати відносини в колективі, а також пропагує саме родинні цінності. ТЕТ наголошує, що за умовами проекту, лише „справжнє подружжя, що довело щирість своїх почуттів та міцність шлюбу”, може претендувати на головний приз шоу.

Крім того, ТЕТ заявляє, що початок трансляції шоу не зустрів з боку інших журналістів жодної реакції, окрім зацікавлення (за винятком вищеозначеної Асоціації журналістів, видавців і мовників християн)

Довідка „ТК”. “ДОМ-2” – один з небагатьох оригінальних російських телепродуктів, власна розробка телеканалу ТНТ. Шоу присвячене одвічній темі “кохання”, тому як розвиваються стосунки між реальними чоловіками й жінками від моменту виникнення симпатії аж до створення родини. П’ятнадцять неодружених хлопців і дівчат разом будують на березі Істри під Москвою будинок, а заодно намагаються збудувати власне кохання, в ідеалі – створити сім’ю.

До фіналу мають вийти три пари закоханих, а хто з них переможе вирішують глядачі SMS-голосуванням у прямому ефірі. Пара, а на той час уже, можливо, й родина переможців отримує головний приз – збудований спільними зусиллями будинок, вартістю $120 тис.

У Росії “ДОМ-2” вважається одним з найбільш скандальних реаліті-шоу. У травні місяці депутати Московської міської думи навіть звернулись до генерального прокурора Росії з вимогою закрити проект за аморальність, а пані Собчак притягнути до кримінальної відповідальності “за сутенерство”. Утім, самі організатори проекту вважають, що депутати просто вдалися до зайвого моралізаторства, а насправді “ДОМ-2” відображає реальні стосунки й проблеми, які існують у середовищі сучасної молоді.


"Детектор медіа"

Читайте також:

Російський "Дом-2" вийде в український ефір

В Голландии готовятся к премьере очередного шокирующего реалити-шоу

Суд не удовлетворил иск Ксении Собчак и телеканала ТНТ к Мосгордуме

Подавляющее большинство россиян выступает за цензуру на телевидении

"Дом-2" объявили публичным. Мосгордума намерена добиваться закрытия реалити-шоу
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
884
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду