Литвин розповів, коли монтувалися плівки Мельниченка

6 Жовтня 2005
653
6 Жовтня 2005
15:28

Литвин розповів, коли монтувалися плівки Мельниченка

653
Литвин розповів, коли монтувалися плівки Мельниченка
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин готовий підтримати проведення окремих парламентських слухань у справі Гонгадзе, як того вимагає резолюція ПАРЄ.

"Хочу сказати відразу, що я все підтримую", - сказав Литвин журналістам на питання про проведення слухань.

Він додав, що з цього приводу має визначитися сам парламент. Як приклад Литвин навів створення слідчої комісії з розслідування обставин касетного скандалу.

На думку Литвина, головне питання у справі Гонгадзе – це назвати того, хто організував прослуховування кабінету Кучми. "Якщо привертати увагу парламенту, то питання треба ставити первісне і визначальне – хто і з якою метою організував прослуховування?".

"Але сама постановка питання викликає величезну істерику, бо потрібно давати пояснення. Відповівши на це перше питання, буде легше розпутати всі розшарування, повязані з цією сторінкою (історії України)", - додав Литвин.

Спікер також назвав "достеменно відомим фактом" те, що один з файлів записів Мельниченка монтувався з 18 вересня по 5 жовтня 2000 року, а другий – з 18 вересня по 15 жовтня 2000.

"Це відбувалося на квартирі одного з народних депутатів", – додав спікер. На питання, чи ідеться про соціаліста Миколу Рудьковського, Литвин повторив: "На квартирі одного з депутатів".

Як відомо, сам касетний скандал почався 28 листопада 2000 року.

За словами Литвина, про монтаж записів свідчить експертиза, яка проводилася за часів генпрокурора Геннадія Васильєва.

Литвин також спростував, що справа Гонгадзе була однією з головних тем, яка порушувалася під час його зустрічей з керівництвом Ради Європи. За словами спікера, про це його запитали тільки доповідачі по Україні Ганне Северінсен та Рената Вольвенд.

Українська правда

Читайте також:

На Мельниченка завели комісію

Європейські депутати захистили Мельниченка і жертв прослушки

ПАРЄ вважає, що Піскун хоче зняти відповідальність із замовників вбивства Гонгадзе - звіт ПАРЄ

Северінсен загострила звіт по Україні в питанні замовників Гонгадзе

Звіт парламентської комісії по справі Гонгадзе

Литвин сам ініціює звіт у справі Гонгадзе
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
653
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду