5 канал сподівається отримати вирізані фрагменти інтерв’ю Ющенка

5 Жовтня 2005
769
5 Жовтня 2005
14:53

5 канал сподівається отримати вирізані фрагменти інтерв’ю Ющенка

769
5 канал сподівається отримати вирізані фрагменти інтерв’ю Ющенка
5 канал вважає ситуацію з радикальним скороченням хронометражу інтерв’ю Президента України Віктора Ющенка „зрозумілою, але неприйнятною”.

Про це йдеться у розповсюдженій сьогодні заяві прес-служби каналу.

5 канал нагадує, що в понеділок, 3 жовтня, представники чотирьох українських телеканалів (1+1, Інтер, Перший канал, 5 канал) за участі та присутності прес-секретаря Президента домовилися про деталі запису та трансляції інтерв’ю Віктора Ющенка. Жоден канал не мав якихось переваг чи преференцій. 5 канал – нарівні з іншими каналами – пропонував свої послуги до технічного та творчого забезпечення інтерв’ю, але за технічних причин представники всіх каналів погодились на тому, що запис здійснюватиметься технічними силами прес-служби Президента та НТКУ, а монтаж – на НТКУ.

Після інтерв’ю представники каналів та прес-секретар Президента узгодили перелік питань (відповідей), які не становили інтересу і домовилися, що саме ці запитання не увійдуть до єдиної версії інтерв’ю. Представник 5 каналу перепитав, чи є потреба у його присутності при монтажі і отримавши затвердження колег про відсутність такої потреби, не був присутнім на укладанні програми.

За приблизно півгодини до ефіру 5 канал був повідомлений про те, що загальний хронометраж інтерв’ю становить 35 хвилин, тобто приблизно третину від записаного матеріалу. Причинами різкого скорочення хронометражу інтерв’ю Президента називалися технічні проблеми та/або брак часу для монтажу.

О 20.00, як і домовлялися між собою телеканали, інтерв’ю було продемонстроване всіма задіяними мовниками. 5 канал – як і інші мовники повністю виконали свої взаємні зобов’язання в повному обсязі.

Водночас, 5 канал заявив прес-службі Президента, що ситуація з радикальним скороченням хронометражу інтерв’ю є хоч і зрозумілою, але неприйнятною. Тому наразі 5 канал прагне отримати фрагменти відповіді Президента на інші запитання, які містять заяви на важливі теми: макроекономіка, пріоритетні завдання уряду Єханурова, зовнішня політика тощо.

5 канал висловлює сподівання, що прес-служба Президента сприятиме появі заяв Президента України Віктора Ющенка в ефірі 5 каналу.

За інформацією прес-служби 5 каналу

Читайте також:

Андрій Шевченко, віце-президент НТКУ: «Інтерв‘ю Президента України змонтовано коректно»

Сегодня Ющенко даст интервью четырем телеканалам

Віктор Ющенко сьогодні розмовлятиме з глядачами чотирьох каналів в єдиній версії запису

З Ющенком можна буде поспілкуватися сьогодні в ефірі одразу трьох каналів(оновлено)

До середини липня буде здійснений запис першого телерадіозвернення Президента України – Ірина Геращенко

Запитання „Детектор медіа”: Як ви вважаєте, чи отримали українські громадяни із інтерв'ю Віктора Ющенка чотирьом телеканалам 4 жовтня відповіді на головні з тих запитань, які у них виникали останнім часом до представників влади?

Телеінтерв'ю Президента: багато відповідей, ще більше запитань
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду