Тренерами закарпатських журналістів виступили колеги з Туманного Альбіону

5 Жовтня 2005
675
5 Жовтня 2005
10:49

Тренерами закарпатських журналістів виступили колеги з Туманного Альбіону

675
Тренерами закарпатських журналістів виступили колеги з Туманного Альбіону
В Ужгороді вдруге за останні півроку побували журналісти з Туманного Альбіону. Цього разу до берегів Ужа приїхали президент Національної спілки журналістів Великобританії та Ірландії Тімоті ЛЕЗАРД, а також працівник радіостанції Бі-Бі-Сі Піерре ВІКАРІЙ — активісти профспілкового руху в своїй країні. Їхній приїзд відбувався відповідно до угоди, укладеної між Національною спілкою журналістів Великої Британії та Ірландії, громадською організацією Хартія-4 та Незалежною медіа-профспілкою України.

Метою приїзду гостей було передати досвід, набутий у справі захисту прав і інтересів журналістів, закарпатським мас-медійникам. Протягом неділі та понеділка, коли відбувалися тренінгові заняття, на них побували понад 30 працівників засобів масової інформації, вільних журналістів, а також студентів відділення журналістики УжНУ, які співпрацюють зі ЗМІ. Вони мали змогу ознайомитися з досвідом, набутим колегами у країні з розвиненим медіа-ринком і традиційними європейськими цінностями.

Для того, щоб мати змогу себе захистити, слід добре знатися на законодавстві, психології управління, володіти знаннями з менеджменту у ЗМІ. «Білі плями», які виявляли британські та ірландські колеги, заповнювалися під час рольових ігор, у яких учасники виступали то у вигляді босів-роботодавців, то ображених чи дискримінованих журналістів. Незважаючи на те, що все це було елементами навчального процесу, результати виявилися вагомими для практики. Багато хто з учасників по-новому оцінив можливості профспілки захищати своїх членів, відтак вступив і в ряди НМПУ.

Учасникам було презентовано ряд нових програм НМПУ. Одержали в подарунок новий посібник — «Як працювати фрілансером», розрахований на цю категорію журналістів. Тімоті Лезард, Вікарій Перре, а також голова НМПУ Сергій Гузь, який супроводжував їх у поїздці, оглянули історичні та архітектурні пам’ятки Ужгорода, ознайомилися з його кулінарно-гастрономічними набутками. Від’їжджаючи, схвально відгукнулися про рівень організації тренінгу, висловили сподівання здійснити повторний візит до Ужгорода.

Василь Бедзір, голова Ужгородської організації НМПУ, для "Детектор медіа"

Читайте також:

Науковці та практики журналістської освіти поєднали зусилля

НМПУ навчить журналістів зі Сходу України ефективно захищати свої права (оновлено)

IREX U-Media починає програму підготовки тренерів з журналістики

IREX за підтримки USAID починає програму обмінів для регіональних ЗМІ

Журналісти Львова та Ужгорода навчаться ефективно захищати свої права

IREX починає програму з міжнародного обміну журналістів
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
675
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду