Науковці та практики журналістської освіти поєднали зусилля

3 Жовтня 2005
625
3 Жовтня 2005
15:25

Науковці та практики журналістської освіти поєднали зусилля

625
Науковці та практики журналістської освіти поєднали зусилля
В кримській Алушті відбулося чергове засідання Науково-методичної комісії з журналістики Міністерства освіти і науки України. Представники академічної журналістської освіти міркували, як вдосконалити учбовий процес у відповідності до вимог Болонського процесу, до якого наша країна долучилася цього року. Родзинкою зібрання став тренінг «Нові методики викладання журналістики: практичний аспект» який провели для викладачів вишів тренери Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна».

Враження учасників засідання і тренінгу:

Костянтин Квурт, виконавчий директор МГО «Інтерньюз-Україна»:

- Відбулась презентація підходу «Інтерньюз-Україна» до навчання практикуючих журналістів. Ми не здивували учасників зібрання, аудиторія була підготовлена, більшість пройшли тренінги Шведського інституту підвищення кваліфікації журналістів FOJO. Наш тренінг - один з кроків із встановлення діалогу між академічною освітою і нами. Справі допомогло те, що ми разом думали, як зробити краще, концентрувалися не на відмінностях, а на спільних рисах.

Тарас Петрів, заступник директора Інституту журналістики Національного університету ім. Шевченка:

- Співпраця між Інститутом журналістики і Інтерньз – Україна є ефективною, бо здійснюється за європейськими освітніми моделями, наприклад такими, які існують в Швеції між факультетом журналістики Кальмарського університету та Інститутом підвищення кваліфікації журналістів (FOJO). Саме такі тренінги, де синтезовані теоретичні та практичні методики викладання журналізму є важлими для впровадження нових навчальних планів згідно з Болонською конвенцією.

"Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду