Голова ЦВК запевнив журналістів у об’єктивності підходу до ЗМІ

4 Жовтня 2005
826
4 Жовтня 2005
15:15

Голова ЦВК запевнив журналістів у об’єктивності підходу до ЗМІ

826
Голова ЦВК запевнив журналістів у об’єктивності підходу до ЗМІ
„У питаннях, що стосуються ЗМІ необ’єктивного підходу зі сторони ЦВК не буде”, - це на сьогоднішній прес-конференції зазначив голова ЦВК Ярослав Давидович. Так він прокоментував положення статті 68 закону „Про вибори народних депутатів”, де йдеться про заборону включення коментарів і оцінок до інформаційних повідомлень щодо виборчих перегонів.

- Ми усвідомлюємо, що це надзвичайно важлива норма закону, яка впливає на виборчий процес, якщо її застосовувати не точно, - зазначив голова ЦВК. – Але я прошу спокійно сприймати її, ЦВК покаже, як можна цивілізовано застосовувати цю норму. Під час цього виборчого процесу не буде такого, як раніше, коли ще не встигла відбутися подія, а про певних осіб подається така інформація, що аж плакати хочеться, який він хороший. Ви знаєте, про що я говорю.

Також Давидович запевнив журналістів: "Ми з вами будемо в дружніх стосунках і після виборів".

Відповідаючи на запитання журналістів, голова ЦВК додав, що будь-яка дія ЦВК та її постанова, в тому числі і щодо ЗМІ, може бути оскаржена в суді.

Голова представництва Європейської комісії в Україні, Молдові та Білорусії посол Ієн Боуг щодо демократичності нової редакції "Закону про вибори" у частині передвиборчої агітації зазначив, що РЄ всіляко допомагатиме Україні у забезпеченні демократичних виборів і підкреслив:

"Згідно з планом дій між Радою Європи і України, нашою метою є проведення демократичних виборів. У звіті ОБСЄ по минулим виборам міститься 59 рекомендацій, і ми б хотіли, щоб ці рекомендації виконувалися." Також Ярослав Давидович повідомив про новий порядок складання виборчих списків, які на першому етапі формуватимуться в межах населених пунктів, а далі узагальнюватимуться: „Суттєвою відмінністю створення реєстру виборців є і те, що ознайомитись зі списками громадяни зможуть не за 15 днів, як це було раніше, а за 4 місяці, тобто з листопада цього року. І лише тоді на підставі уточнених списків у лютому формуватимуться списки по виборчим дільницям.” Далі він наголосив на тому, що ”списки складає не ЦВК, а органи влади”: „Тому все, що залежало від Центрвиборчкому, і навіть більше, ми вже зробили”

Тож для цієї роботи ЦВК буде оснащена і новою комп’ютерною технікою. В рамках співпраці з ОБСЄ ЦВК отримала 1731 комп’ютер, 850 принтерів, 29 серверів, які мають бути розповсюджені по всій Україні.

Наталія Данькова, для "Детектор медіа"

Читайте також:

У столиці триває конференція „Медіа і парламентські вибори – 2006”

Завтра розпочинає роботу Медіа Форум-2006

Техніка безпеки протягом виборів - 2006

Текст закону про вибори народних депутатів України відрізняється від того, за який проголосувала Верховна Pада

Во время выборов прессе велели замолчать?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
826
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду