detector.media
03.10.2005 15:25
Науковці та практики журналістської освіти поєднали зусилля
В кримській Алушті відбулося чергове засідання Науково-методичної комісії з журналістики Міністерства освіти і науки України. Представники академічної журналістської освіти міркували, як вдосконалити учбовий процес у відповідності до вимог Болонського процесу, до якого наша країна долучилася цього року. Родзинкою зібрання став тренінг «Нові методики викладання журналістики: практичний аспект» який провели для викладачів вишів тренери Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна».

Враження учасників засідання і тренінгу:

Костянтин Квурт, виконавчий директор МГО «Інтерньюз-Україна»:

- Відбулась презентація підходу «Інтерньюз-Україна» до навчання практикуючих журналістів. Ми не здивували учасників зібрання, аудиторія була підготовлена, більшість пройшли тренінги Шведського інституту підвищення кваліфікації журналістів FOJO. Наш тренінг - один з кроків із встановлення діалогу між академічною освітою і нами. Справі допомогло те, що ми разом думали, як зробити краще, концентрувалися не на відмінностях, а на спільних рисах.

Тарас Петрів, заступник директора Інституту журналістики Національного університету ім. Шевченка:

- Співпраця між Інститутом журналістики і Інтерньз – Україна є ефективною, бо здійснюється за європейськими освітніми моделями, наприклад такими, які існують в Швеції між факультетом журналістики Кальмарського університету та Інститутом підвищення кваліфікації журналістів (FOJO). Саме такі тренінги, де синтезовані теоретичні та практичні методики викладання журналізму є важлими для впровадження нових навчальних планів згідно з Болонською конвенцією.

"Детектор медіа"
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY